Nädalavahetus tuleb merepäevaline

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu mere peol saavad muusikat nautida nii Kihnu Virve kui Metsatölli austajad.
Kihnu mere peol saavad muusikat nautida nii Kihnu Virve kui Metsatölli austajad. Foto: Mailiis Ollino

Eeloleval nädalavahetusel toimub maakonnas koguni kaks merega seotud üritust. Reedel saab alguse kaheksas Kihnu mere pidu ja laupäeval esimest korda Pärnumaal korraldatav Virtsu Merepäev.

Kihnu mere pidu avatakse reedel mootorrataste paraadiga Arumäelt sadamasse ja kontserdiga, kus ühel laval esinevad nii Kihnu Virve pereansambel kui Metsatöll. Muuseumis avatakse näitus „Kihnu linnuriik”. Laupäeval avatakse käsitöö- ja rahvusliku toidu laat, toimuvad kontserdid, Kihnu jooks ja muud jõukatsumised.

Pühapäev on saarel rahulikum, kirikus viiakse läbi jumalateenistus ja peetakse surnuaiapüha. Kogu ürituse jooksul on külastajatele avatud Metsamaa pärimustalu, muuseum, kirik, tuletorn ja sadamakohvikud.

Kihnu mere peo traditsioon sündis 2010. aastal ja on nime saanud Järsumäe Virve kuulsa laulu järgi. Festivalil saab tutvuda saare käsitöö, kunsti, laulude-tantsude, pillimängu ja toitudega.

Virtsu merepäevalgi jagub tegemist-vaatamist küllaga. Huvilised saavad uudistada laadal, üles on seatud Mariann Peksari fotonäitus, avatud on Soosaare talu muusikakohvik ja mööda Virtsut tehakse retroreise.

Esinejaidki on eri masti: kui varem esinevad Kõmsi laululapsed, Teoteater ja rahvatantsurühmad, siis õhtu edenedes kutsutakse lavale populaarne rahvabänd Hellad Velled.

Virtsu merepäev on välja kujunenud kaluritepäevast ja sel on auväärne, poole sajandi pikkune ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles