Muusikakooli lõpuaktusel kõlas Urmas Sisaski uudisteos

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muusikakooli lõpuaktusele oli oma teose esmaettekannet kuulama tulnud ka autor Urmas Sisask.
Pärnu muusikakooli lõpuaktusele oli oma teose esmaettekannet kuulama tulnud ka autor Urmas Sisask. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel toimunud Pärnu muusikakooli lõpuaktus algas tänavu Urmas Sisaski uudisteose „Trompetiin“ esmaettekandega. Heliteose tellis heliloojalt muusikakooli varalahkunud puhkpilliõpetaja Margus Allmann, kellel see jäigi kuulmata.

Pärnu kontserdimaja laval kandsid teose ette helilooja tütar Tiiu Sisask klaveril ja Mart Kivi trompetil. Esitlust oli Pärnusse kuulama tulnud ka Urmas Sisask.

Kontserti jätkas Pärnu muusikakooli puhkpilliorkester, mille dirigent Allmann enne traagilist hukkumist oli. Seekord juhatasid orkestrit Rein Vendla ja Kadri Põder.

Muusikakooli 64. lennus lõpetas tänavu 29 õpilast, kellest paljud kavatsevad oma tuleviku siduda muusikaga ja soovivad seda edasi õppima minna.

„Selleaastasi lõpetajaid iseloomustavad avatus ja musikaalsus, mis paistis silma lõpueksamitelgi,“ sõnas kooli direktor Karin Veissmann.

Tänavu lõpetasid teiste seas konkurssidelt auhinnakohti toonud Julius Koppel, Raido Lill, Triin Schneider, Mai-Liis Pukk, Lisann Aljaste, Hans Jaagup Luuk, samuti Kalle Pilli ja Egert Pull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles