Rannavalvuritele teevad muret klaastaara ja veesõidukid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvur Pärnu rannas.
Rannavalvur Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik

Rannahooaja esimese nelja nädala jooksul lahendasid G4S rannavalvurid Pärnu rannas 42  rikkumist. Valdav osa juhtumitest (22) olid seotud klaastaara kaasavõtmisega randa. 14 korral kutsusid rannavalvurid korrale lemmikloomaga avalikku ujumiskohta ilmunud suvitajaid.

Enim teeb rannavalvuritele muret klaastaara randa toomine ning veesõidukid, mis tulevad suplejatele eraldatud alasse. Rannavalvurid tuletavad meelde, et klaastaaraga suvitajaid randa ei lubata, sama kehtib lemmikloomade kohta, keda võiks ujutada inimestele mõeldud alast kaugemal, näiteks veesõidukite ala kõrval.

Esmaabi osutasid rannavalvurid juunis 53 korral, enamasti vajasid tohterdamist lõikehaavad ja marrastused. Nelja esimese nädalaga viisid G4S rannavalvurid oma vanematega kokku seitse eksinud last. „Rannavalvurite kinnitusel on kadunud laste otsimisel alati palju abi G4S Noorteklubi töömalevlastest, kes on väga pühendunud ja rõõmsameelsed abilised,“ ütles G4Si pressiesindaja Julia Granža.

Suurim külastajate arv – 6800 inimest – loendati Pärnu rannas 12. juunil. Samal päeval tegelesid rannavalvurid kolme väikese lapse vanemate otsimisega. Rannakülastajad teatasid kolmest rannal magavast lapsest, kellest vanim võis olla umbes seitsmeaastane ning noorim kahe-kolmeaastane. Inimestele tegi muret, et lapsed olid üsna pikalt üksi olnud. Kuna rannavalvuritel ei õnnestunud põngerjate isa telefonitsi tabada, kutsuti kohale politsei. Võimuesindajate saabudes jõudis kohale ka laste isa.

„Rannavalve paneb kõikidele lastevanematele südamele: ärge jätke lapsi järelevalveta!“ rääkis Garanža. „Kui on hädavajalik korraks laste juurest ära minna, paluge hoida lastel silma peal mõnel tuttaval rannalisel või rannavalvuril.“

G4S pakub rannavalveteenust 1. juunist 31. augustini. Rannavalve tööaeg on igapäevaselt kuni hooaja lõpuni 10-20.

Rannas on kaks vetelpäästetorni ja valvatavat rannaala üks kilomeeter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles