Jüri Jaanson võib pälvida kõrge autasu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädalavahetusel toimuval Luzerni MK-etapil antakse sõudemaailmas suuri teeneid omavale persoonile endise rahvusvahelise sõudeliidu presidendi Thomas Kelleri-nimeline teenetemärk-medal, teatas sõudeliit.

Teiste seas nimetati viie nominendi sekka mitu aastakümmet tippsõudmises tegusid teinud ja mullu novembris oma pika karjääri lõpetanud legendaarne Jüri Jaanson.

Peale Jaansoni kandideerivad tiitlile tšehh Vaclav Chalupa, 2008. aastal Pekingis kulla võitnud Uus-Meremaa kaksikõed Caroline ja Georgina Evers-Swindell ning kolmekordne olümpiavõitja soomlane Pertti Karppinen.

18karaadise kullasisaldusega Thomas Kelleri medal on sõudmises kõrgeim tunnustus ja seda antakse välja silmapaistva tegutsemise eest alates 1990. aastast.

Žüriisse kuuluvad Kelleri poeg Dominik Keller, FISA tegevjuht Matt Smith, nõukogu liikmed John Boultbee ning Tricia Smith, tuntud treener Thor Nielsen ning omaaegne olümpiavõitja ja sõudeekspert Martin Cross.

Mullu pälvis kõrge tunnustuse legendaarne Austraalia sõudja James Tomkins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles