Koidula kooli direktoriks võib pürgida Georg Aher

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Aher.
Georg Aher. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kuigi Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori konkursile pole ühtegi avaldust esitatud, peetakse üheks favoriidiks sellele kohale reformierakondlast Georg Aherit, kes varem on töötanud haridusministeeriumi kantsleri ja Tartu abilinnapeana.

“Ma ei tea veel, kas kandideerin,” vastas Aher eile Pärnu Postimehe küsimusele, kas ta kavatseb Koidula gümnaasiumi direktoriks pürgida.

Kunagine Pärnu linnavolikogu esimees ja abilinnapea, keskerakondlane Margus Tammekivi kahtlustab, et ametist lahkuv koolijuht Rein Eglon soovib direktori kohta Aherile pärandada.

Tammekivi sõnul uuris ta abilinnapeana omal ajal juhtumit, kuidas Rein Eglon ja tema abikaasa Aheri juhitava koolitus- ja nõustamiskeskuse Hared vahendusel Gran Canarial koolitusel käisid ja hiljem sinna puhkama jäid, kuid midagi ebaseaduslikku ei selgunud.

“Eglon ja Aher on aastaid teineteisele teeneid osutanud,” lausus Tammekivi.

Tammekivi jagas oma kahtlusi abilinnapea Jane Metsaga, kes ütles toimetusele, et seni pole keegi Koidula kooli direktoriks kandideerimise avaldust esitanud. “Margus teadis Liilia Obergi (Raeküla kooli direktor – T. R.) ka,” viitas Mets kuuldustele.

Koidula gümnaasiumi direktori kohale kandideerimiseks võib avaldusi esitada 18. juuli tööpäeva lõpuni. Metsa jutu järgi koguneb konkursikomisjon 25. juulil dokumendivooruks ja valib soovijate seast kaks kuni neli kandidaati. Nendega on 1. ja 2. augustil kavas korraldada vestlusvoor.

Konkursikomisjoni esimees on linnapea Toomas Kivimägi, aseesimees Mets, liikmed haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Andrus Haugas, haridusnõunik Katrin Uutsalu, koolijuhtide ühenduse esimees Margus Veri, Koidula kooli hoolekogu esimees Toomas Rapp ja Rein Eglon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles