Saugas vahetub vallavanem

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Ruut (vasakul) ja Vello Tiidermann panid mullu suvel Tammiste lasteaiale nurgakivi.
Priit Ruut (vasakul) ja Vello Tiidermann panid mullu suvel Tammiste lasteaiale nurgakivi. Foto: Ants Liigus

Kauaaegne Sauga vallavanem Vello Tiidermann esitas vallavolikogu eilsel istungil tagasiastumispalve, mille järel valiti vallavanemaks senine volikogu esimees Priit Ruut.

Senine vallavanem paneb ameti maha ja uus asub ametisse 1. septembrist.

Tiidermann märkis, et see oli vormistamise küsimus, sest mõte tööst taanduda ja isiklikule elule pühenduda mõlgub tal peas juba märtsist peale.

“Mul on tervis käest ära, ega muud põhjust olegi. Mingit poliitilist põhjust siin ei ole, see on puhas enda initsiatiiv. Lihtsalt tunnen, et ei jõua teha kõiki asju, mida peaks,” põhjendas Tiidermann.

Ruut on praegu aktiviseerimiskeskuse Tulevik juhatuse esimees ja olnud selle loomise juures. Sauga vallavolikokku on ta kuulunud ja seda juhtinud 2009. aastast.

“See on huvitav ja uus väljakutse, samal ajal olen kaks aastat volikogu esimehena seda asja näinud vähe teise nurga alt, tundma õppinud ja sisse elanud. Mis Tuleviku tegemistesse puutub, siis selge see, et natukene jääb süda ikka valutama, kuidas Tulevikul edasi läheb. See ju enda asutatud ettevõtmine,” rääkis Ruut.

Ruudu sõnutsi on uus inimene, kes tema asemel aktiviseerimiskeskust juhtima asub, olemas: ringluspoe juhataja Mirjam Vabrit. “Ta on selline noor ja energiline, ma arvan, et ehk saab Tulevik uue hingamise tänu temale,” usub ta.

Peatse vallavanematöö ja vallajuhtimise kohta märkis Ruut, et midagi pea peale keerata tal plaanis pole. Jätkatakse samal kursil ja nagu areneb kogu elu, areneb valdki.

“See ehk muutub, et kuna minu taust on väheke teine kui praegusel vallavanemal, mina olen sotsiaaltöötaja, siis võib-olla “pehmem” pool saab vallas veidi rohkem tähelepanu. Ega Vello kuskile ära kao, ta jääb mulle oma teadmiste pagasiga toeks ja nõuks,” märkis ta.

Volikogu järgmisel istungil asutakse valima volikogu uut juhti ja praeguste kokkulepete järgi valitakse sellele kohale suure tõenäosusega Tiidermann. Tiidermanni esimene tööpäev Sauga vallavanemana oli 1994. aasta 1. juulil. 2002–2005 oli ta vallajuhtimisest eemal, 2005–2007 oli vallavolikogu esimees ja 2007. aastast tänini vallavanem.

“Tagasi vaadates teeb head meelt, et kui ma vallavanemaks hakkasin, elas Sauga vallas 2450 inimest, nüüd üle 4000. Eks sellega kaasne valla sotsiaalse arendamise mured. Tammiste lasteaed on ehitatud, Jänesseljas tehtud juurdeehitus, noori on palju ja tänavu sai valmis noorte- ja kultuurikeskus, mida Saugas pole kunagi olnud. Tehtud on omajagu, ka Taali kool on kinni pandud,” muheles Tiidermann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles