Konverentsil räägitakse vaimupuudega lastest

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaa- ja konverentsihotelli Strand konverentsiruum.
Spaa- ja konverentsihotelli Strand konverentsiruum. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 25. augustil toimub Pärnus Strandi spaa- ja konverentsihotellis konverents "Puudega laps meie keskel".

Konverentsi korraldavad mittetulundusühingud Anni Mängumaa Eestist ja Ceribu Sparni (Lootuse tiivad) Lätist koostöös Tartu ülikooli kliinikumi geneetikakeskusega, seda finantseeritakse Euroopa regionaalarengu fondi toetatava Eesti-Läti koostööprojekti "Tolerance" kaudu.

2010. aasta jaanuaris alanud ettevõtmise eesmärk oli edendada vaimupuudega laste arengut, toetada nende osalemist ühiskondlikus elus ja suurendada ühiskonna sallivust vaimupuudega inimeste suhtes.

Konverents on mõeldud nii lapsevanematele kui puuetega lastega tegelevatele spetsialistidele. Juttu tuleb kõigest, mis sellist last kasvatades oluline: tugiteenustest ja toetustest, informatsiooni kättesaadavusest, psühholoogilisest abist, koostööst meedikutega, rehabilitatsioonist.

Koostööprojekti "Tolerantsus" üldkoordinaatori Sille Talveti sõnutsi soovitakse konverentsile tuua nii spetsialistid kui pered, sest vaid koostöös on võimalik puuetega laste probleeme efektiivselt lahendada ja nende arengut toetada.

Projektis osalenud organisatsioonide ühistööna koostati vaimupuudega laste vanematele mõeldud juhendraamat "Minu eriline laps - vastused minu küsimustele", mis võimaldab saada kompleksset infot vaimupuudega lapse arendamise kohta sünnist täiskasvanueani. Samuti valmisid käsiraamat-päevik ning avalikkusele mõeldud, vaimupuuetega laste ja nende perede igapäevaelu kajastav fotoalbum-raamat. Kõikide trükiste esmaesitlus toimub neljapäeval Pärnu konverentsil.

Lapsevanemad said projekti raames toimunud Eesti-Läti ühiskohtumistel vahetada kogemusi ja küsida nõu spetsialistidelt (lastearstid, geneetikud, psühholoogid, taastusravi spetsialistid), lapsed veetsid mõnusalt aega laagrites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles