Aastaga langes keskmine palk vaid Pärnumaal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Maksu- ja tolliameti andmete kohaselt langes tänavu teises kvartalis keskmine brutokuupalk aasta lõikes ainsa maakonnana Pärnumaal, kõigis teistes maakondes näitas statistika palkade kasvu.

Pärnumaal oli keskmine brutopalk tänavu teises kvartalis 726 eurot ehk 0,1 protsenti väiksem kui aasta tagasi.

Kõige rohkem tõusis keskmine brutopalk aastaga Rapla maakonnas, kus teises kvartalis oli see 681 eurot ehk 12,1 protsenti enam kui kui samal ajal aasta tagasi.

Kõige kõrgem keskmine brutopalk, 958 eurot, oli teises kvartalis Harjumaal. Aastaseks palgakasvuks teeb see 4,8 protsenti.

Kõige madalam teise kvartali keskmine brutopalk oli Järvamaal. Järvamaal maksti tänavu teises kvartalis palgaks keskmiselt 666 eurot, mis on 2,9 protsenti rohkem, võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Eesti keskmine brutokuupalk oli teises kvartalis 857 eurot, mis on 4,2 protsenti enam kui aasta tagasi.

Maksu- ja tolliameti kvartaalsete väljamaksete statistikas sisalduvad palk ja muud tulumaksuga maksustatavad tulud. Sellesse arvestusse ei kuulu koondamishüvitised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles