Pärnu keskfraktsioon lagunes

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskerakondlased linnavolikogu istungil.
Pärnu keskerakondlased linnavolikogu istungil. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu keskfraktsioon lakkas täna pärastlõunal olemast, sest neli liiget seitsmest teatas fraktsioonist lahkumisest.

Pärnu linnavolikogu liikmed Jaanus Ots, Garri Suuk, Ranno Künnap ja Margus Tammekivi esitasid linnavolikogu esimehele avalduse, mille esimees volikogule ette luges. Et Pärnu linnavolikogus fraktsiooni moodustamiseks on vaja vähemalt viit liiget, lakkas fraktsioon olemast.

Keskerakonna liikmetest kuuluvad veel volikokku Mart Viisitamm, Svetlana Tšipurina ja Hillar Talvik. Viisitamm oli täna Soomes ja ütles telefonitsi, et tal pole enam mõtet avaldust esitada, sest pole kusagilt välja astuda.

Ots põhjendas lahkumisavaldust sellega, et nad ootasid erakonnalt muutusi, neid aga ei tulnud. “Viimasel aastal ei ole fraktsioon ühtse meeskonnana enam toiminud. Puudunud on koostöö juhatusega,” rääkis Ots.

Mais valis Keskerakonna Pärnu piirkond Viisitamme asemel uueks esimeheks Kadri Simsoni. Piirkonna juhatusse ühtegi volikogu liiget ei valitud.

“Simson ütles eile, et parem ongi alustada tühjalt lehelt,” viitas Ots sellele, et 2013. aasta kohalikel valimistel kandideerivad Keskerakonna nimekirjas enamasti uustulnukad.

Simsoni jutu järgi vaatas Ots talle kolmapäeval silma sisse ja ütles, et ta ei kavatse kuhugi minna. “Etteheide juhatusega koostöö puudumise suhtes on mulle arusaamatu, sest kõik fraktsiooni liikmed on alati olnud kutsutud fraktsiooni istungitele,” rääkis ta.

Simsoni sõnul on tal hirm, mis Pärnu linnavolikogus juhtuma hakkab. “Kardan, et nad võtavad viimast,” prognoosis ta keskfraktsioonist lahkunute käitumist.

Otsus, kellega keskfraktsioonist lahkujad liituvad, võib mõjutada jõuvahekordi Pärnu linnavolikogus. Keskerakonna nimekirjas linnavolikogusse kandideerinud Andrei Yllo otsustas juba varem keskfraktsioonist lahkuda ja teatas täna Reformierakonna fraktsiooniga liitumisest.

Samas eksisteerib võimalus, et kunagi Pärnu Linnakodanike Ühenduses kandideerinud Ots, Suuk ja Künnap taaselustavad valimisliidu. “Jätaks spekulatsioonid ära,” vastas Ots täna küsimusele, mis tast edasi saab.

Põnev on ka küsimus, millal Keskerakond Viisitamme oma ridadest välja otsustab heita. Küsimusele, kas ta kavatseb Keskerakonnast lahkuda, vastas Viisitamm: “Kavatsen kindlasti kõik välja öelda, mida ma arvan. Igal juhul on aga eelistatum väljaviskamine, mitte erakonnast lahkumine, sest uute tuulte puhul on võimalik tagasi erakonna liikmeks saada, lahkumisel aga mitte.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles