Metsa tänava elanikel hakkas eksinud kutsust kahju

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Metsa 18b ridaelamu boksi all nukralt omanikku ootavat kutsikapreilit käivad majaelanikud kordamööda toitmas ja temaga mängimas.
Pärnus Metsa 18b ridaelamu boksi all nukralt omanikku ootavat kutsikapreilit käivad majaelanikud kordamööda toitmas ja temaga mängimas. Foto: Urmas Luik

Tosina päeva eest avastasid Pärnu Metsa 18b elanikud oma hoovilt emase koerakutsika, kes oli alatoitunud ja pelgas inimesi.

Et sealkandis hulkuvaid koeri liikvel pole, arvasid majaelanikud esialgu, et kutsikas on ise seiklema läinud ega leia enam koduteed.

“Kuid mida päevad edasi, seda kurvemaks sai tõsiasi, et koerake on meelega hüljatud ning lageda taeva alla jäetud,” tõdes Hanna-Kaisa Soon, kes algatas meitlas Facebook kampaania õnnetu looma omaniku leidmiseks.

Soone kirjeldust mööda on koerapreili musta-valgekirju, keskmist kasvu, suurte kikkis kõrvade ja väga kurbade, armastust otsivate siiraste silmadega.

“Välimuse järgi on aru saada, et tegu on segaverelise koeraga, kellest võib kasvada arvatavasti hundikoera suurune koer. Praegu on kutsa oletatavasti viis kuni seitse kuud vana, seda on aru saada tema suurest mänguhuvist,” rääkis Soon.

Mängida tahab loom ainult teiste koertega, inimeste suhtes on ta pelglik.

“Ta ei lase enda lähedusse meesterahvaid ja kardab neid rohkem kui naissoost isikuid. Seda arvestades tundub kahjuks, et koera ustavust on kuritarvitatud ja võimalik, et ta on langenud vägivalla ohvriks,” arvas Soon.

Ühtegi silmaga nähtavat vigastust elanikud koeral ei leidnud. Koerake ei näi ka haige olevat, kuid Metsa tänavale jõudes oli ta alatoidetud.

Soon ütles, et tema ja naabrid on pidanud nõu Pärnu kodutute loomade varjupaigaga, kuid proovinud kutsikale varjupaika saatmise asemel ise senist omanikku või uut peremeest leida.

“Kardan, et kui koerake viia varjupaika, võib ta sattuda suurde stressi, kuna praegu tunneb ta end siin turvaliselt ja tema ümber pole nii palju sagimist,” muretses Soon.

Üle kümne päeva kaastundlikku toitmist on aga viinud olukorrani, et loom vabatahtlikult Metsa 18b õuelt ära ei lähe. Alaliselt siia jääda loom aga ei saa, sest ridaelamu elanikel on juba kaks koera. Looma pärast südant valutav Soon ütles, et loodab sotsiaalvõrgustikus sadade levitajate kaudu leida koerale kiiresti uue kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles