Muinsuskaitseamet toetab kabeliaia remonti

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AK Ehituse krohvija Vello Peterson avaldas lootust, et siduva võrguga krohvikord püsib postidel kauem kui vana krohvikiht, mis lagunes alla kümne aastaga.
AK Ehituse krohvija Vello Peterson avaldas lootust, et siduva võrguga krohvikord püsib postidel kauem kui vana krohvikiht, mis lagunes alla kümne aastaga. Foto: Ants Liigus

Muinsuskaitseamet eraldas tänavuseks aastaks vanas vääringus 80 000 krooni Pärnu Alevi surnuaia kivipostide renoveerimiseks. Sellest rahast jätkub 15 posti silumiseks, ülejäänud postid jäävad heldemat tulevikku ootama.

Töö kabeliaia postide kallal ongi juba mõnda aega käinud. Tööd teevad seal AK Ehituse krohvijad. Esmalt eemaldatakse kividelt lahti koorunud, kuid veel maha kukkumata krohvikiht, puhastatakse pind, paigaldatakse värsket krohvikihti siduv võrk ja krohvitakse postid.

Töömeeste jutu järgi on uus asi postide krohvimisel just nimetatud võrk, mis annab lootust, et uus krohvikord püsib vanast kauem, sest sellest pole möödas kümmet aastatki, kui neidsamu aiaposte uuendati.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja lubas, et tuleval aastal, kui tänavu krohvitud pind on korralikult tahenenud ja kinnistunud, värvitakse 15 uut aiaposti kenasti üle.

Põhjus, miks ei valitud 15 kõige halvemas seisus posti kohe renoveerimiseks, peitus Talvoja sõnutsi kaalutluses, et üksikutele harvalt asetsevatele postidele uue ilme andmine paistnuks kontrasti tõttu vanadega rohkem silma. Seetõttu võetigi seekord ette 15 posti järjestikku kesklinna poolt aianurgast Papiniidu suunas tulema hakates.

Muinsuskaitseamet eraldas tänavu toetusi mujalegi Pärnumaal, näiteks Uus-Varbla mõisa peahoone katuse remondiks, Mihkli pastoraadi keldri avariiremondiks, Mihkli kabeli katuse konserveerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles