Olümpiale pääsenu küsis emalt minekuks luba

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Marii Kivikasele oli olümpiale pääs suur üllatus.
Ann Marii Kivikasele oli olümpiale pääs suur üllatus. Foto: Marko Mumm

Pärnu spordikooli ja SK Altiuse kergejõustiklane Ann Marii Kivikas kvalifitseerus noorte olümpiamängudele 6.–18. oktoobrini Argentinas Buenos Aireses.

Kuu alguses Ungaris Györis kergejõustiku U18 EMil 200 meetri jooksus tippmargi (24,78) püstitanud ja tiitlivõistlused 14. kohaga lõpetanud Kivikasele saabus rõõmusõnum eelmisel nädalal. “Kui EMil käisin, ei teadnud ma sellest veel midagi, kas saan olümpiale,” kinnitas Romet Mihkelsi õpilane. “See oli väga suur üllatus!”

Iga nelja aasta tagant toimuva suurvõistluse pileteid jagati Euroopa meistrivõistluste tulemuste põhjal. Pääsmeid oli 11 ja kuigi pärnakas lõpetas EMi 14ndana, sai ta viimasena olümpiale. Nimelt läheb igast riigist vaid üks 200 meetri jooksja olümpiale. EMil oli Altiuse välejalast eespool kolm riiki, millel oli kaks sportlast välja pandud.

Mõistagi oli Kivikas uudise üle üliõnnelik. “Helistasin kohe emale ja küsisin, kas ma üldse võin sinna minna, sest see on oktoobris ja peaksin pea kuu ­aega koolist puuduma,” rääkis noorsportlane õhinal. “Ema oli väga õnnelik ja vastas, et kindlasti saan minna, olümpia ikkagi, sellist võimalust ei tule mitu korda elus.”

200 meetri distants on Kivikase lemmik juba pikka aega ­olnud, kuna seal saab ta kiiruse üles ja jõuab seda hoida. “100 meetrit on liiga lühike ja 400 meetriks peab olema rohkem vastupidavust,” põhjendas ta.

Noorte OM on 15aastase Kivikase karjääri senine tippsündmus. Nüüd peab ta treeneriga nuputama, kuidas efektiivselt treenida, kuna oktoobris on hooaeg juba ammu lõppenud. “Kindlasti soovin seal rekordi joosta ja endast parima anda,” avaldas ta.

Olümpiale sõidab teinegi pärnakas, ühepaadisõudja Greta Jaanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles