Välismaa pahalased pressivad eestlastelt eneserahuldamisvideotega raha välja   (3)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Viimase nädala jooksul on Lääne prefektuur saanud mitu teadet väljapressimise skeemi kohta, mille ohjamiseks jäävad korrakaitsjate käed lühikeseks.

Ametkond hoiatab oma Facebooki lehel skeemi eest, mis näeb välja järgmine: inimesega võtab Facebooki eravestluse kaudu ühendust võõrkeelt kõnelev kasutaja, teeb lähenemiskatseid ja pakub intiimse videovestluse tegemist. Kui inimene on sellega nõustunud, järgneb väljapressimise teade. Kui ohver ei maksa sadadesse eurodesse ulatuvat summat, avalikustab väljapressija internetis video sellest, kuidas ohver end veebikaamera ees rahuldab.

„Olenemata sellest, kas alustame selle uurimiseks kriminaalmenetlust või mitte, siis karm tõsiasi on, et sellised uurimised kahjuks kaugele ei jõua. Pahalased tõmbavad inimesi õnge Eesti piiri tagant ja meie käed enamasti nii kaugele ei ulatu. Seega võiks intiimsete pakkumiste korral olla väga ettevaatlik. Tasub korraks mõelda, miks ja kuidas see inimene just teid üles leidis ning kas tegu pole ehk liigse riskiga. Sest interneti puhul kipub kehtima üks reegel. Mis kord siia üles läinud, ei taha siit enam kuidagi kustuda,” seisab postituses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles