Pärnus tuleb pump track‘i MK-etapp

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
<em>Pump track </em>on rattaspordi ala, kus spetsiaalsel kurvilisel ja hüpperohkel rajal saab oma kiirust “pumbates” tõsta. Sõidu eesmärk on läbida rada võimalikult vähese väntamisega ja kiiresti.
<em>Pump track </em>on rattaspordi ala, kus spetsiaalsel kurvilisel ja hüpperohkel rajal saab oma kiirust “pumbates” tõsta. Sõidu eesmärk on läbida rada võimalikult vähese väntamisega ja kiiresti. Foto: Suguru Saito/Red Bull Content Pool

Sel pühapäeval, 19. augustil toimub Pärnu trikirattarajal “Red Bull Pump Track 2018” maailmakarikavõistluste etapp.

Kõikjal maailmas korraldatakse kokku 23 etappi, kust võitjad pääsevad 13. oktoobril USAs Arkansases toimuvasse finaali.

Pump track on rattaspordi ala, kus spetsiaalsel kurvilisel ja hüpperohkel rajal saab oma kiirust “pumbates” tõsta. Sõidu eesmärk on läbida rada võimalikult vähese väntamisega ja kiiresti. Tehniliselt õige sõidu puhul võimaldab inerts suurendada kiirust igal raja lainel.

Lõppvõistlusel Šveitsis Lenzerheides kroonitakse esimene pump track’i maailmameister. 

Pump track on rattaspordi ala, kus spetsiaalsel kurvilisel ja hüpperohkel rajal saab oma kiirust “pumbates” tõsta. Sõidu eesmärk on läbida rada võimalikult vähese väntamisega ja kiiresti.
Pump track on rattaspordi ala, kus spetsiaalsel kurvilisel ja hüpperohkel rajal saab oma kiirust “pumbates” tõsta. Sõidu eesmärk on läbida rada võimalikult vähese väntamisega ja kiiresti. Foto: Suguru Saito/Red Bull Content Pool

MK-l võivad osaleda kõik huvilised, kes vähemalt 16 aastat vanad. Rajale pääsevad 100 kiireimat registreerujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles