Toetust, mitte laenu!

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist pilti sel aastal heinamaadel paraku ei näe. Põuakahjusid kandev põllumajandussektor vajaks riigilt erakorralist toetust, mitte laenu.
Sellist pilti sel aastal heinamaadel paraku ei näe. Põuakahjusid kandev põllumajandussektor vajaks riigilt erakorralist toetust, mitte laenu. Foto: Urmas Luik

Eesti maadleb viimase 60 aasta kõige rängema põua tagajärgedega, aga valitsus ei taha põllumajandussektoris kuidagi hädaolukorda välja kuulutada. Ometi on hukas kuni 70 protsenti põllusaagist ja ­pudulojustele pole paljudes kohtades ilma tõttu suudetud varuda küllaldaselt talve­sööta. Ehkki oma kabjalistele-sõralistele ­nosimist napib, on asjamehed naksid uurima, kuidas loomasööta välja vedada, sest Sveamaal on tunduvalt kõrgemad hinnad.

Tahtmatult meenub ajaloost suur nälja­häda Eestis aastail 1695–1697, mil eriti vaesem rahvas kooles ­loogu, aga viljavedu Rootsi jätkus. Tõsi, siis Rootsi kuninga diktaadi all, nüüd viiksid kodukootud vahendajad ­lehmade-hobuste ninaesise üle mere vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles