Toomas Kivimägile anti parima kommunaalrajatise auhind

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima kommunaalrajatise tunnustusega kaasas käiva kastekannu vastu võtnud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi nentis, et Vallikäärus kippuski muru kuivama.
Parima kommunaalrajatise tunnustusega kaasas käiva kastekannu vastu võtnud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi nentis, et Vallikäärus kippuski muru kuivama. Foto: Urmas Luik

Eile andis MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühingu liige Ain Valdmann Pärnu linnapeale üle auhinna, mis tunnistab ümberehitatud Pärnu Vallikääru käesoleva aasta parimaks kommunaalrajatiseks.

“See on nii vee kui kalda koosmõjuna väga hea objekt ja jäi žürii hääletuses peale,” sõnas Valdmann. Ja tuletas meelde, et mõni aasta tagasi pälvis Pärnu sama auhinna rannapromenaadi eest. “Eks Pärnu näita siin sellist komplektset arengut, kus lööb välja suurepärane koosmõju vee ja kaldaga,” kiitis Valdmann.

Ent head ja auhinda väärt asjad maksavad palju. 2010 kevadel nurgakivi saanud Vallikääru rekonstrueerimistööd neelasid 75 350 854 krooni: linnaeelarvest eraldati 12 373 513 krooni ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu saadi 62 977 341 krooni Euroopa regionaalarengu fondi raha.

2005. aastal alguse saanud promenaadi ehitustöö maksumuseks kujunes 20,9 miljonit krooni, millest 13 miljonit tuli Euroopa Liidu piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist ja 7,9 miljonit Pärnu linna eelarvest.

Seega on kaks auhinnalist kommunaalrajatist ühtekokku maksma läinud 96 250 854 krooni ehk 6 151 550 eurot. Ent arvestades, et üle Vallikääru jooksev sild pälvis mullu Eesti parima puitehituse konkursil liimpuidu eriauhinna, on kulutus end kuhjaga ära tasunud.

Sama meelt on Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, kes enda sõnutsi on hakanud hindama avalikku linnaruumi tehtud investeeringuid. Olgugi et need mõnikord üüratute summadena tunduvad. “Parim kinnitus sellele, et tegemist on olnud väga heade ja õigete investeeringutega, on inimeste väga positiivne omaksvõtt,” usub Kivimägi.

Iseäranis kui tegemist selliste, nagu linnapea väljendus, kahe võib-olla kõige säravama, linnaruumi kaunistava ja Pärnule au tegeva objektiga. “Idee ja lahendus ja esteetiline pool ning atraktiivsus on mõlema puhul väga-väga-väga hästi lahendatud,” ei koonerdanud Kivimägi kiidusõnadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles