DND toob Pärnusse Londoni alternatiivi hõngu

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DND esineb Pärnus teist korda. Viimati olid mehed siin, kui tutvustasid 2009. aastal albumit “Flow”.
DND esineb Pärnus teist korda. Viimati olid mehed siin, kui tutvustasid 2009. aastal albumit “Flow”. Foto: Erakogu

Homme annab Pärnu Lonkava Konna kõrtsis kontserdi Londonis tegutsev Eesti juurtega ansambel DND.

Kolmest Londonis resideerivast eestlasest ja USAst Los Angelesest pärit trummarist koosnev DND (varem Dead Next Door) astub Pärnus üles juba teist korda.

“2009. aastal andsid nad albumi “Flow” esitlusel kontserdi Pärnu rokiklubis,” teadis kontserdi korraldaja Albert Marginal. “Kohalviibinuid see külmaks ei jätnud ja imestati: kas tõesti on sellise kõlaga bänd Eesti päritolu?”

Marginali kinnitusel on DND Eesti mõistes fenomenaalne nähtus, sest sel ajal, kui enamik kohalikke kollektiive maadleb probleemiga, kuidas jõuda välismaa muusikaturule, otsustasid DND mehed lihtsalt välismaale sõita ja seal jala ukse vahele ajada.

“Sajandivahetuse paiku müüsid nad maha kogu oma maise vara, millest teenitu juhtumisi nädala kestnud ärasaatmispeol ära kulutasid, ja lahkusid Eestist,” rääkis Marginal. “Nii tuli noortel ambitsioonikatel muusikutel käia läbi tulest ja vasktorudest, et endale nüüd juba Inglismaal jalad alla saada ja uuesti pillid osta.”

DND on Londoni muusikamaastikulgi iseäralik nähtus. Sel ajal kui kõik kaugemalt tulnud kollektiivid kohanduvad oludega ja keskenduvad ingliskeelsele loomingule, hakkasid eestlased Londonis hoopis vene keeles laulma.

Selle põhjuseks on, et bändi loominguline liider Andreas Mariani isiklike suurte lemmikute hulka kuulub Venemaa roki suurkuju Kino, mis on lauljale kõvasti inspiratsiooni andnud.

Sealjuures on meeste teatel Londonis venekeelset rokki esitav Eesti bänd hästi vastu võetud ja bändi kaveri Kino loost “Zvezda” on kiitnud heaks tulihingelisemad Kino fännid.

Tulenevalt keskkonnast, kus bänd tegutseb, ei saa nad muidugi üle ega ümber ingliskeelsest loomingust. See on kollektiivil talletatud varem albumitele “Low-Budget Rock’n’Roll”, “Flow” ning lühialbumile “Time To Fight”.

Võõrkeelsete lugude seast leiab mõne eestikeelse.

Kino kõrval on DND saanud mõjutusi sellistelt alternatiivroki suurkujudelt nagu Interpol, The Cure ja Joy Division. Neid on võrreldud Eesti alternatiivroki kultusbändiga Metro Luminal.

Homme õhtupoolikul astub DND Lonkava Konna kõrtsis üles oma lugude paremikuga, kuid saladuseloori kergitatakse uuelt materjaliltki.

Peale DND esinevad kontserdil kodulinnas juba legendi staatusesse tõusnud grunge- ja rokikollektiiv The Belka ning bluusi ja poppi-rokki segav Sibyl Vane. Kontsert on tasuline.

Enne kontserti, algusega kell 18 saab samas elada kaasa DND avalikule raadiosalvestusele saatele “Äikeseraadio”.

DND

Andreas Marian - vokaal

Eddie Darko - kitarr

Rainer “Rob” Sirel - bass

Chris Bafiera - trummid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles