Kevin Saar krooniti neljandat korda Eesti meistriks

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordne ­Euroopa ja neljakordne Eesti meister ­Kevin Saar loeb edu üheks pandiks ­väga head füüsilist vormi.
Kahekordne ­Euroopa ja neljakordne Eesti meister ­Kevin Saar loeb edu üheks pandiks ­väga head füüsilist vormi. Foto: Rauno Kais

Quadracer’ite motokrossi kahekordne Euroopa meister Kevin Saar pani Eesti meistrivõistluste finaal­etapil Aravetel oma paremuse taas maksma, võites neljanda järjestikuse tšempionitiitli.

Pärnu motoklubi värvides kihutav Saar edestas kvalifikatsioonis lähimaid jälitajaid üle kolme sekundiga ja tuiskas mõlemas finaalsõidus uhkes üksinduses finišisse. Esimeses sõidus järgnesid Saarele lätlane Valerijs Kuzmins, Martin Filatov (Kagu MK), Martin Adamson (Redmoto) ja noored pärnakad Joosep Eesmäe ja Sander Lakiza.

Teises sõidus ületas teisena lõpujoone Priit Järvloo (Sõmerpalu MK), kes avasõidus pidi tagumise amortisaatori purunemise tõttu leppima 11. kohaga ja kolmas oli Kuz­mins. Esikolmiku järel jõudsid finišisse Saare klubikaaslane Sten Jupaschevski, Filatov ja Adamson. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid 50 punkti kogunud Saarele Kuzmins 42, Filatov 36, Adamson 33, Järvloo 32 ja Jupaschevski 31 silmaga.

Vaatamata ühele vähemsõidetud etapile kogus Saar meistrisarja osavõistlustel 313 punkti, millest piisas kullavõiduks. Hõbedale tuli Järvloo 279 ja pronksile Filatov 253 punk­tiga.

Kümme aastat tagasi motosporti kiindunud Kevin Saar hindab kõrgelt isa Andruse teeneid. “Ilma temata ei oleks ma mingil juhul siin, kus olen,” märkis tšempion. “Esimest korda tegin motospordiga tutvust 2008. aastal, kui proovisin pisikest ATVd. See hakkas mulle kohe meeldima ja pärast seda ostsime mulle järjest võimsamaid masinaid. Kui alguses võtsin osa vaid Eestis toimunud võistlustest, siis mõne aasta pärast jõudsime Lätti ja Leetu. Isu quad’i-sõidu järele ­aina kasvas ja kasvas. Tänu isale olin võidusõitudel alati kiire ja edukas. Minu karjääris toimus pikk samm edasi 2015. aastal, kui võistlesin esimest korda koos meestega suuremal quadracer’il. Nägin trennis tohutult vaeva, et saada parimaks, sest teadsin, et niisama ei tule midagi. Edu nimel peab ise väga palju pingutama. Kui mul on eesmärk, püüdlen selle poole päevast päeva. Motokrossis on vaja peale talendi head füüsilist vormi. Sellest sain aru juba päris noorelt.”

Ülejärgmisel nädalavahetusel kihutavad maailma paremad quadracer’i- ja külgvankrisõitjad Taanis Slagelse rajal Rahvuste krossil, kus Eesti koondise au kaitsevad Saar, Jupaschevski ja Martin Adamson.

Teisi tulemusi

Juunioride masinaklassis sai Aravetel kindla esikoha mõlemad sõidud võitnud Venemaa sportlane Ivan Trjasov, teiseks tuli mõlemas sõidus Janno Oja (Tihemetsa MK) ja kolmandaks lätlane Aksels Cirulis. Eesti meistritiitli võitis viimaselt etapilt puudunud lätlane Kristjans Janis Sondors, hõbeda sai Oja ja pronksi Pärnu motoklubi tulevikulootus Joosep Eesmäe.
Poiste Quad 100 arvestuses juhtis meistrisarja enne finaaletappi Läti poiss Karlis Neija napi eduga Tanel Põdra (Pärnu MK) ees. Põdra näitas Aravetel esimeses sõidus väga head minekut ja võitis kindlalt. Neija seevastu kukkus ja oli lõpuks alles kuues, mis tähendas, et viimasesse sõitu läks meistrivõistluste liidrina juba Põdra. Teist sõitu alustas paremini Neija, kuid tagasihoidlikult alustanud Põdra püüdis lätlase kinni, möödus sõidu lõpus temast ja võitis taas esikoha. Eesti meistriks pärjatud Põdra kogus hooajaga 365 punkti, järgnesid Neija 358 ja Rasmus Sõna (Äksi MK) 326 silmaga.
Veteranide konkurentsis oli Aravetel parim Olari Saarme Pärnu motoklubist, madalamad poodiumikohad hõivasid Redmoto tiimi sõitjad Mark Saar ja Raido Viinapuu. Hobiklassis oli finaaletapis parim Rene Kaseste (Motodepoo Team Green), kes mõlemas sõidus edestas Varbo Vingisaart (Türi AMK) ja Endri Lindu (Pärnu MK). Eesti karika võitis Kaseste, teise koha sai Aravetel viiendaks tulnud pärnakas Karmo Sturm ja kolmas oli Lind.
Kaherattaliste tsiklite taltsutajad selgitavad Eesti meistrid ja karikavõitjad 22. septembril Tihemetsas Lauri krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles