Eliisabeti kirikus käib sajandi remont

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti kiriku pööningul käib katusesõrestiku ja laetalade pehkinud osade proteesimine. Materjal taritakse katuse alla luugi ­kaudu kirikukantselei hoovist.
Pärnu Eliisabeti kiriku pööningul käib katusesõrestiku ja laetalade pehkinud osade proteesimine. Materjal taritakse katuse alla luugi ­kaudu kirikukantselei hoovist. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Eliisabeti kiriku räämas müürid on möödujate silma riivanud pikka aega, aga koguduse juhatuse esimees Andres Riivits ütles külmavereliselt, et nii see esialgu jääbki.

Samal ajal käib kirikus remont, mida see hoone pole tundnud viimased 100 aastat: pööningul proteesitakse müüripalke ja talasid, millele kinnituvad kiriku ja selle külglöövi laed, osaliselt uuendatakse katuseroovitist, välisseinal remonditakse karniise ja see on alles tööde esimene etapp.

Järge ootavad torn, sepised, uksed-aknad ja alles seejärel kooruva värviga välisseinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles