1400 keskerakondlast koguneb Pärnu spordihalli

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Täna peab Eesti Keskerakond Pärnus oma XVII kongressi, mis toimub spordihallis.

Kuna oodata on ligemale 1400 osalejat, poleks kontserdimajja, teatrisse ega Strandi konverentsikeskusse kuidagi mahutud. Delegaatide ja külaliste arvu tõttu eelistabki Keskerakond spordiareene. Üks dramaatilisemaid Keskerakonna kongresse korraldati näiteks Tallinnas Tondiraba spordikeskuses.

Seekordne kongress on puhtal kujul parteiorganisatsiooniline. Peaminister ja Keskerakonna esimees teeb pooletunnise ettekande olukorrast parteis. Tutvustatakse põhikirja muutmise ja täiendamise eelnõu ja sõna saab Keskerakonna esimehekandidaat. Juhiks pürib ainsana Jüri Ratas.

Riigikogu liige Aadu Must selgitab erakonna uue programmi eelnõu, aru antakse Keskerakonna volikogu, riigikogu keskfraktsiooni, aukohtu ja mitme kogu tegevuse kohta. Euroopa Parlamendi liige Yana Toom räägib tööst Brüsselis.

Kongressi lõpuosas võetakse vastu uus programm ja selgub, kes valiti Keskerakonna juhatusse, kellest saab aukohtu esimees ja kes hakkavad kuuluma revisjonikomisjoni. Kongress peaks lõppema õhtul poole kaheksa paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles