Autorid kutsuvad huvilised kunstituurile

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graafika väljapaneku läbikuulamiseks ja tajumiseks kulub Raul Meele sõnutsi kaks tundi ja 22 minutit.
Graafika väljapaneku läbikuulamiseks ja tajumiseks kulub Raul Meele sõnutsi kaks tundi ja 22 minutit. Foto: Mailiis Ollino

Uue kunsti (UKM) ja Pärnu muuseum kutsuvad huvilised laupäeval autorituuridele, kus Mark Soosaar ja graafik Raul Meel vestlevad väljapanekust, arhitektuurist ja kunstist.

UKMi Poola ja Läti ehituskunstile pühendatud näitusel “Ehitades vee ja valgusega” on tähelepanu all Läänemere kallaste villad ja sakraalehitised, sealhulgas raamatukogud, muuseumid ja kontserdisaalid. Muuseumi kuraator Soosaar viib külastajad ringkäigule, kus fotode ja videosalvestuste kaudu näeb novembris 100 aasta juubelit tähistanud kahe riigi silmapaistvaid arhitektuurinäidiseid.

Pärnu muuseumis omakorda avaneb võimalus osaleda kunstniku ja graafiku Meele näituse “Grand Concert” giidituuril, mõistmaks autori loomingut ja inspiratsiooniallikaid. Väljapanek keskendub rahvuslusele ja identiteedile, eksponeerides nii uuemat graafikat kui nõukogude ajal keelatud ja skandaale tekitanud rahvusliku sõnumiga loomingut.

UKMi autorituur algab kell 13.30, Meel kohtub huvilistega Pärnu muuseumis aga kell 15.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles