Lääne prefektuuri töömaal vähenes ebaseaduslik ränne viis korda

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri ametnikud tabasid 15 inimest, kes ebaseaduslikult soovisid Eestisse tulla.
Lääne prefektuuri ametnikud tabasid 15 inimest, kes ebaseaduslikult soovisid Eestisse tulla. Foto: Urmas Luik

Mullu jäi ebaseaduslikul rändel Eestisse Lääne prefektuuri haldusalas vahele 15 isikut – viis korda vähem kui 2017. aastal, mil tabati 77 inimest. Kokku proovis seadust rikkudes meie riiki pääseda 1110 inimest.

Suurem osa inimestest tuli möödunud aastal Eestisse seaduslikult. “Peamiselt oli tegu kas viisa väärkasutamise või viisavaba viibimise tingimuste väärkasutusega,” sõnas Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse juht Margo Peters.

Piiripunktis tuvastatud illegaalide hulgas annavad tooni ukrainlased, kellest mullu ei lastud Eestisse 345. Järgnesid Venemaa 72  ja Moldova 56 kodanikuga. Ebaseaduslikul piiriületusel on aga esirinnas Bangladeshi kodanikud, keda mullu tabati 16. Järgnesid Venemaa ja Egiptus seitsme kodanikuga. 

Juba riiki jõudnutest tabasid ametnikud ebaseaduslikult rändelt 221 Ukraina kodanikku, järgnesid Venemaa ja Moldova vastavalt 34 ja 30 inimesega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles