Kalev Vilgats: Graniidisõelmeid osavaldadesse!

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõelmeid oleksid tahtnud ka Vana-Pärnu elanikud, kellest eakamatele käis teekond raske kivipuru järele Vana-Saugasse üle jõu.
Sõelmeid oleksid tahtnud ka Vana-Pärnu elanikud, kellest eakamatele käis teekond raske kivipuru järele Vana-Saugasse üle jõu. Foto: Urmas Luik

Pealtnägijate jutu järgi oldi sel esmaspäeval taas tunnistajaks mõnelegi imelisele tervenemi­sele, kui Pärnu nelja linnaossa veeti igaühte kümme tonni sõelmeid libedustõrjeks ja kodanikel oli võimalik neid varuda niipalju kui taskus, ämbris, kelgul või järelkärus ära suudeti viia. Isegi küünarkargud visati kõrvale ja lasti kühvlil välkuda, sest saab ju tasuta!

Kas küll päris igal talvel, kuid üldiselt võib Pärnu linnavalitsust tunnustada heas soovis aidata kinnistuomanikke libedustõrje tegemisel. Seda enam, et hoolas kojamees saab kevadel osa sõelmetest asfaldilt pühkides tagasi ja seega järgmisel talvel taaskasutusse külvata.

Pärast sõelmeaktsiooni linnas helistati arvamustoimetusse Ahaste külast, mis teadupoolest on samuti osa Pärnu linnast. Helistaja rääkis, et neil on aastaid jäänud mulje, nagu lõpeks elu Audru kooli juures, sest sealt edasi on teed olnud tohutult libedad. Nii sooviski linnakodanik, et sõelmeid toodaks Ahastessegi, sest mille poolest nemad on halvemad vanapärnakatest või räämakatest. Mõtlesin alles, kellele sõelmete ­asjus magistraati helistada, kui tuli Ahastest uus kõne, et neilegi oli tasuta sõelmeid toodud. Võimalik, et mängus oli kunagise Audru valla eksvallavanema käsi, kes naabreid ei unustanud. Ent võimatu pole seegi, et kui ei oleks valimiste talve, tuleks sõelmeid ise osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles