Folkloorifestivali eelpidu tõi tantsulised Nooruse majja kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Pärnus Nooruse majas rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica eelpidu. Selle aasta Baltica fookuses on kolm teemat: paikkondlik eripära, pidu ja keel.

Rääma folklooripidu on alati olnud osa rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica piirkondlikest ülevaatustest ja eelpidudest – ei ole erand seegi kord. Baltica tunnused on autentne sisu, pärimuslik laulude-tantsude, pilli- ja näitemängude, kombestiku sidumine ning folkloorirühmade ja üksikesinejate kaasatus. Baltica festival keskendub ainsana ajaloo- ja rikkaliku pärimuse ehedusele ja edasikandmisele.

Kõikidele eelpidudele tuleb kolm eksperti, samuti vaatlejad folkloorinõukogust, kes annavad esinejatele tagasisidet esituse ja kava kohta ning näpunäiteid-vihjeid edasiseks.

Täna saab huviga jälgida folkloorirühma Mesilane, Pärnu Liblika lasteaia lapsi, seeniortantsurühma Räämakad ja lõõtsamehi, folkloorikoori Rannalised, rahvatantsurühma Kaera-Jaan, folklooriansamblit Bõliina, Seljametsa külateatri etendust, viiuliansamblit Spelmanslag ja folkloorirühma Kunglarahvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles