Juhtkiri: Lennujaama saatus ripub otsusest

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kurb küll, aga Pärnu lennujaama omanik AS Tallinna Lennujaam pole siinse õhuvärava käekäigust eriti huvitatud. Regionaallennujaamad on Tallinna sakstele rist ja viletsus, aga Pärnu lennujaama kaotada samuti ei anna, sest sellest sõltub õhuühendus Ruhnu ja Kihnuga.

Tõenäoliselt üritab AS Tallinna Lennujaam saada Euroopa fondidest Pärnu lennujaama ajakohastamiseks raha, aga entusiasmi ei ole märgata. Kui rahaküsimine läheb õnneks, on hästi. Ei lähe, olgu pärnakad vait.

AS Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov on uudisteagentuurile BNS öelnud, et ”regulaarlendude teenindamiseks oleks see lennujaam vaja sisuliselt nullist üles ehitada”. Hirmus mõeldagi, et vahepealsetel aastatel on lennukid karjamaale maandunud.

Isegi võhik saab aru, et kui Pärnu lennujaam tuleks nullist üles ehitada, ei jätkuks kümnest miljonist eurost kuidagi. Sellest summast aga piisaks jaama kohandamiseks regulaarlendude kõlblikuks ja tegemist on ikkagi suhteliselt vähese rahaga. Seega sõltub Pärnu lennujaama saatus täielikult (poliitilisest) otsusest. Eeskätt tuleb vaadata majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi poole ja otse loomulikult ootame Pärnumaa saadikurühma tugevat survet riigikogus.

Pärnu lennupotentsiaali hindamiseks oleks hädavajalik alustada Flybe lahkel pakkumisel rahvusvaheliste lendudega juba järgmisel aastal. Siis näeksime ära, kui suur on reisijatevoog. Pole võimatu, et mitmetunnisest aja kokkuhoiust Tallinnast tulles on huvitatud rohkemgi välismaalasi, kui praegu arvame. Üks on selge: kui AS Tallinna Lennujaam tõrjub eemale Flybe, on see sõnum, et oma lennuettepanekutega ei maksa Eestisse tullagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles