Galerii: Pärnu sisejulgeolekumaja ehituseelsed lammutustööd jõuavad lõpusirgele

Lilli Tölp
Copy

Pärnus Tammsaare puiestee ja Riia maantee ristmiku äärde kerkivas sisejulgeolekukompleksis poolteist kuud tagasi alanud lammutustööd hakkavad lõppema, et teha ruumi uue hoone ehitusele.

Kompleks on kavandatud siseministeeriumi haldusala asutuste tarbeks. Uude kohta kolivad kõik Pärnu siseturvalisusasutused: politsei, päästeamet, häirekeskus, kaitsepolitsei ja ohvriabi. Niisamuti viiakse üle arestimaja. Praegune Aida 5 politseiteeninduski, kus saab dokumente taotleda, hakkab tööle ühismajas. Seal saab ruumid siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuski.

Tulevase sisejulgeolekukompleksi peaprojekteerija on AS Novarc Group, arhitektid Martin Aunin, Annika Aasmaa ja Marti Kahu ning sisearhitekt Urmo Vaikla.

Kinnistule kavandatakse veel abihooned platsi, piirdeaia ja kommunikatsioonidega. Tööde käigus rekonstrueeritakse Tammsaare puiestee kinnistute piires ning Tammsaare puiestee ja Riia maantee ristmik.

Hoone peaprojekteerija on AS Novarc Group, arhitektid Martin Aunin, Annika Aasmaa ja Marti Kahu ning sisearhitekt Urmo Vaikla.
Hoone peaprojekteerija on AS Novarc Group, arhitektid Martin Aunin, Annika Aasmaa ja Marti Kahu ning sisearhitekt Urmo Vaikla. Foto: Novac Group

Riigi Kinnisvara, Ehitustrusti ja Tallinna Ehitustrusti vahel sõlmitud projekteerimis- ja ehitustööde lepingu kohaselt valmib ühishoone ületuleva aasta alguses ja tööde hind küünib veidi üle 23 miljoni euro. Sisejulgeolekukompleksi suletud netopind on 12 789 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles