Galerii: Magnus Kirt põrutas Rannastaadioni rekordi ja pani endale hindeks koolipoisi kolme

Copy

Pärnu Rannastaadioni kergejõustikuõhtul püstitati kolm areeni rekordit. 

"Kuhu me istume?" küsis üks naine teiselt pärast piletiostu. "Seal vist on kaks vaba kohta," vastas teine. Selline olukord ilmestaski tänast spordipäeva, sest suvepealinna staadion oli rahvast pilgeni täis. 

Enim pani publikut ahhetama võistluste põhiala ehk meeste odavise, kus selle hooaja maailma esinumber Magnus Kirt tegi ühtlase seeria, viskas staadionirekordi ja võitis.

Kirdi seeria: 80.91 - 83.84 - 85.61 - 84.76 - 84.72 - 82.53.

Aasta meessportlase parim tulemus – 85.61 – oli 20 sentimeetri võrra parem kui aasta tagasi tema visatud Pärnu staadioni tippmark. Teise koha pälvis valgevenelane Pavel Mialeška (80.31) ja kolmanda tšehh Vitezslav Vesely (78.20).

"Tänasega täielikult rahule jääda ei saa, sellise tulemusega pole Zürichis (järgmisel nädalal Teemantliiga etapil, M. P.) midagi peale hakata. Soovisin täna vähemalt ühte-kahte head katset näidata," sõnas Kirt pärast võistlust. 

Odaviskaja tunnistas, et tõsiste konkurentide puudumine teda ei mõjutanud. "Eks närvikõdi oleks rohkem olnud, kui keegi visanuks minust kaugemale või olnuks väga lähedal. Esimese katsega andsin võimaluse, aga eks tule ise suuta end kokku võtta. Panen võistlusele hindeks koolipoisi kolme. Staadionirekordit sai mõne sentimeetri uuendatud, see on ainuke positiivne asi," märkis ta.

"Kui tehnilise poole pealt rääkida, siis täna polnud lõpuasendid sellised, nagu oleks lootnud. Mul oli kuus katset aega neid parandada, aga väga ei parandanud," nentis Kirt.

Tänane oli Kirdile 12. mõõduvõtt sel hooajal. "Kõik võistlused sel hooajal on selleks, et Dohas (MMil, M. P.) hea olla," ütles Eesti medalilootus lõpetuseks.

Areeni tippmargid sündisid 100 ja 300 meetri jooksus: sprindis sai sellega hakkama lätlanna Sindija Bukša (11,63) ja harva joostavas 300 meetris ukrainlane Andrei Kukharenko (33,09).

Naiste kaugushüppes soovis Doha MM-normi (6.72) alistada kaugushüppaja Ksenija Balta, paraku jäi tema võidutulemuseks 6.45. Teine oli Tähti Alver (6.28), kolmas Aet Laurik (6.17).

Balta seeria: 6.42 - X - X - 6.45 - 6.35 - X.

Meeste kettaheites võidutses norrakas Ola Stunes Isene (64.31), kes kindlalt alistas Martin Kupperi (61.28). Kuulitõukes oli parim kuu tagasi Pärnus Eesti rekordi püstitanud Kristo Galeta (19.71), kes edestas hea võistluste teinud Jander Heili (18.99). Vasaraheites triumfeeris kohalik mees Toomas Tankler (59.45), naiste seas Anna Maria Orel (67.67).

Kõik tulemused leiate SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles