Liidrioskuste omandamine ringiga tagasi alguses

Kadrin Karner
Copy
Estonian Business Schooli õppejõu Ester Eomoisi sõnutsi on juhtidele suur katsumus tihe konkurents parimate ideede ja meeskondade nimel.
Estonian Business Schooli õppejõu Ester Eomoisi sõnutsi on juhtidele suur katsumus tihe konkurents parimate ideede ja meeskondade nimel. Foto: Karoliine Aus

Vajadus heade juhtide järele on suurem kui kunagi varem. Ja võimalused oma liidrioskusi täiendada paremad kui eales enne. Ainuüksi Ama­zonis on müügil umbes 60 000 leadership’ist rääkivat raamatut ja Google’is sadu miljoneid artikleid sel teemal. Hiljuti Harvard Business Review välja antud käsiraamatu autor, juht ja juhtide konsultant Ron Ashkenas väidab, et valdkond peab heitma uued teooriad kõrvale ja naasma algtõdede juurde.

Millest tuleneb varasemast suurem nõudlus heade liidrite järele? Estonian Business Schooli (EBS) juhtimise ja liidrioskuste õppejõu ja Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni presidendi Ester Eomoisi sõnutsi on eelkõige muutunud väga tihedaks konkurents parimate ideede ja meeskondade nimel. “Me võime praegu juhina asju õigesti teha, aga sellest enam ei piisa. Vaja on ­visiooni teha õigeid asju ja oskust kaasata inimesi ühise eesmärgi ­täitmisse,” selgitas ta.

Eomois, kes kohtus Ashkenasega Helsingis liidri käsiraamatu esitlusel, selgitas autori mõtet algtõdedeni naasmise kohta sellega, et selle valdkonna eri teooriad viitavad tegelikult kõik samadele baasmõtetele. Seepärast usubki Ashkenas, et oleme ringiga tagasi jõudnud algusesse, ­selle kõige olulisemani. Nii soovitab ta pöörduda küsimuste juurde nagu “mis on leadership?”; “mida silmapaistvad juhid tegelikult teevad?”; “mida tuleb teha, et saada liidriks või senisest paremaks liidriks?”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles