Raamatukogude lahtiolekuaegu lühendati

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kinnitas oma tänasel istungil keskraamatukogu ja haruraamatukogude uued lahtiolekuajad. Uuest aastast lüheneb raamatukogude töö laupäeviti kahe tunni võrra.

Kui praegu on suvepealinna raamatukogud avatud laupäeval kella viieni, siis 1. jaanuarist töötavad raamatulaenutused keskraamatukogu direktori ettepanekul samal päeval kella kolmeni.

Tänavu veebruaris ja septembris keskraamatukogus tehtud uuring näitas, et laupäeval pärast kella kolme langeb oluliselt raamatukogu külastatavus.

“Kui nädalas on keskmine päevane külastatavus 818 inimest, siis laupäeval ajavahemikul kella kolmest neljani oli raamatukogu külastatavus 12 protsenti ja neljast kella viieni 6 protsenti päevasest külastajate arvust,” põhjendas keskraamatukogu direktor Saima Andla lahtiolekuaegade muutmist.

Pärnu keskraamatukogu on uuel aastal 1. septembrist 31. maini avatud tööpäevadel 10-19 ja laupäeval 10-15. 1. juunist 31. augustini töötab keskraamatukogu tööpäevadel 10-18 ja laupäeval 10-15.

Muusikaosakond on ajavahemikul 1. september kuni 31. mai avatud esmaspäeval 10-18, teisipäevast reedeni 10-19 ja laupäeval 10-15, suveperioodil 1. juunist kuni 31. augustini tööpäevadel 10-18.

Iga kuu viimasel reedel on keskraamatukogus sisetööpäev. Sel ajal on raamatukogu külastajatele suletud.

Ranna haruraamatukogu on avatud teisipäevast reedeni 11-18 ja laupäeval 10-15. Rääma haruraamatukogu on avatud teisipäevast reedeni 11-18 ja laupäeval 10-15. Ülejõe haruraamatukogu on avatud esmaspäevast reedeni 11-18.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles