Vaprus alistas korduslahingus meistriliiga tiimi, ent ei pääsenud tippseltskonda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vaprus.
Pärnu Vaprus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond pidi Premiumi liiga üleminekumängudes kahe matši kokkuvõttes tunnistama FC Kuressaare 5:3 paremust.

Vaprus kaotas avamatši Pärnus 1:4, mis tähendas, et täna pidid Vaprad Karud Saaremaal lööma vähemalt neli väravat, pürgimaks tippseltskonda. "Kuressaarel on olemine päris soe ja turvaline, aga meil tuleb rõõmustamiseks ajalugu teha," sõnas pärnakate peatreener Taavi Midenbritt enne korduslahingut.

Paraku ei suudetud ajalugu teha. Kuressaare turvaline edu muutus 23. minutil veelgi turvalisemaks, kui Georg Grahv tõmbas karistusalas maha Sander Lahe. Penaltit asus lööma Märten Pajunurm, kes realiseeris selle kindlalt. Esimene poolaeg lõppes Kuressaare kontrolli all ja 1:0 eduseisus.

Teise poolaja alguses mängis saarlane Silver Alex Kelder oma tiimile mäkra, kui teenis 49. minutil teise kollase kaardi, mis tähendas, et meistriliigatiim jäi ühemehelisse vähemusse.

Pärnu sai sellest indu juurde ja lõi 60. minutil ühe tagasi, kui Grahvi tsenderduse suskas väravasse Kristen Saarts. 75. minutil muutus pärnakate võimatuna näiv seis lootust andvaks, kui Kuressaare kastis toimunud segaduse vormistas oma teiseks väravaks Saarts. Mängus oli pinge tagasi: Pärnu vajas 15 minuti jooksul kahte väravat, et viia matš lisaajale.

Ehkki nii Tõnis Vihmoja kui Enrico Veensalu said ohtlikult saarlaste väravale kõmmutada, ei suutnud pärnakad 2:1 võidust enamat ja peavad järgmiselgi hooajal pallima esiliigas. Sellegipoolest andsid Vaprad Karud tippseltskonna tiimile kõva lahingu ja langesid võideldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles