​Suurejooneline “Tuulte tahutud maa” innustas Lääneranna valla noori Matsalus loodusdokki tegema

Pärnu Postimees
Copy
Lääneranna valla noored valisid loodusfilmi “Loodusega koos” teemaks poollooduslikud kooslused ja rannaniidud.
Lääneranna valla noored valisid loodusfilmi “Loodusega koos” teemaks poollooduslikud kooslused ja rannaniidud. Foto: Anneli Pikkmets

Ligemale kaks aastat tagasi Matsalu loodusfilmide festivali ajal toimunud filmitegemise töötoas, mida juhendas “Tuulte tahutud maa” režissöör Joosep Matjus, tekkis kohalikel noortel idee teha  isegi üks loodusfilm. Nüüd on mõte teoks saanud ja järgmisel nädalal tuleb Lihulas selle esilinastus.

Kui filmitegemise mõte idanes, hakati sellele rahastusvõimalusi otsima. Oma abikäe varustuse soetamiseks ulatas projektikonkurss Varaait, mida rahastavad Eesti noorsootöö keskus ning haridus- ja teadusministeerium. Kui toetus käes, pöördusid noored Wildkino OÜ ja Joosep Matjuse poole, kelle juhendamisel alustati võtetega.

Kuna Matsalu rahvuspark asub noorte filmitegijate kodumail, sai loodusfilmi teemaks valitud poollooduslikud kooslused ja rannaniidud. Kellele, miks ja kuidas see meid mõjutab, näeb neljapäeval. 5. detsembril kell 13 Lihula kultuurimaja teatrisaalis, kus esilinastub noorte loodud film “Loodusega koos”.

Lääneranna noortekeskuse noorte esimese loodusfilmi koostööpartnerid on Matsalu loodusfilmide festival, MTÜ Lõpe noored, Lihula muusika- ja kunstikool ning Lihula gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles