Taevasse lendab 3000 eurot

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Aastavahetusel tasub pärnakatel pea kuklas hoida: südaööl algab kõrgelennuline vähemalt kaheksa minutit kestev vaatemäng, mille kestel öötaevasse põrutatakse 3000 euro eest ilusat tuld.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo selgitusel ei lähe vaatemäng linnale midagi maksma. Kogu selle ilu ees tasuvad kuus ettevõtet: OÜ Paikre, ööklubi Sugar, OÜ Scanfil, OÜ Wendre, AS Pärnu Vesi ja AS YIT Ehitus. Ehk keskmiselt tuleb ilutulestiku hinnaks 500 eurot ettevõtte kohta.

Tulevärki dirigeeriva AS Ruf Eesti direktori Hannes Närepi selgitusel pole oma ala meistrite käe läbi sündiv ilutuli tühja paugutamine, vaid kunst.

“Põhirõhk on ulatuslikkusel,” kergitas Närep saladuskatet eesootavalt ilutulemöllult, mille tipphetkedel sööstab taevasse tuld ligi 100 meetri laiuselt alalt. Ent mitte kogu aeg. Et vaatemäng on dünaamiline, antakse vahepeal tuld ühest-kahest punktist, seejärel viiest, siis jälle ühest ja seitsmest. Selles on asja uba, nagu märkis Närep, kelle arvates võib ju ainult ühest punktist antavat tuld ilutulestikuks pidada, aga “see ei ole ikka see”.

“Enamik efekte on klassikalised: palmid ja pojengid. Ja siis on seal naerunägusid ja selliseid efekte ka ehk kõik, mis peab ühes korralikus ilutulestikus olema, on olemas,” kinnitas Närep, et Pärnusse ei tulda mütsiga lööma.

Et tulevärgist täit ülevaadet saada, oleks soovitav seda jälgida kas kontserdimaja juurest või Kesklinna silla keskmiste postide juurest.

“Kuna tuld antakse piki jõekallast, ei saa silla linnapoolsest otsast vaadates selle ulatuslikkusest aimu,” soovitas Närep vaatajail positsioneerida end nõnda, et jõgi jääks risti ette. “Siis on see efekt suurim,” lubas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles