Juhtkiri: Lõpp ja kestus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aasta lõpp, saabugu see siis Gregoriuse või maiade kalendri järgi, tähistab ei midagi muud kui kokkulepet, et aega, mida me siin ilmas veedame, kuidagi liigendada. Otseselt ei lõpe ju aastanumbri vahetumise tõttu midagi. Võtkem või Pärnu ja Pärnumaa. Audru ringraja ning Lottemaa rajamine on algusjärgus, Via Baltica ümbersõidul tööd alles käivad, lahendust jääb ootama Esplanaadi 10 kohtuasi ja jätkub palju muudki sel aastal või varem alanut, millest kõigest Pärnu Postimees jõuab veel mitu-setu korda kirjutada.

Isegi kui vaadata Pärnu linna kõige suuremat tunnustust – aasta tegu, pole Vallikäärgi lõplikult valmis. Samuti tegutsevad kindlasti tublisti edasi nii aasta naine Heli Tooman kui aasta mees Teet Kurs.

Samal ajal on 365päevase tsükli pidulik, tagasivaatav lõppenuks kuulutamine muidugi kena ja tore komme. Aasta hakul saame anda lubadusi järgmiseks, liigaasta 366 päevaks ja vaadata lootusrikkalt tulevikku, püüdmata mõelda sellele, millised teenused ja tooted 1. jaanuarist kallinevad.

Pärnu linna tulevikku näeb linnapea Toomas Kivimägi üpris heledates toonides. “Pärnu linn ei suurenda enam võlgu, ei ela kellegi teise või tuleviku arvelt. Kulutada saame nii palju, kui teenime,” kirjutas meer mõni päev tagasi. Kui majandus kasvab oodatud protsendi võrra ja linn väljub Esplanaadi 10 protsessist võitjana, nagu Kivimägi märkis, peaks Pärnu suutma august välja ronida. Ehk taastuvad siis nii palgad kui tänavavalgustus.

Pärnu Postimees linnapea optimismi üldiselt ei jaga, kuid, hea küll, aasta viimasel päeval avaldame lootust, et ilus tulevik on tõesti võimalik.

Aga nii aastalõpu puhul kui sobivat juhust kasutades täname kõiki Pärnu Postimehe lugejaid, kes meiega koos nii headel kui halbadel aegadel on püsinud! Meeleolukat aastalõppu ja sisukate heade uudistega 2012. aastat kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles