Sirje Potisepp: Kas kalale jääb koht meie toidulaual?

Paljudele inimestele ei läinud korda niivõrd listeeriabakter kui võimalus soetada kalatooteid odavamalt.

FOTO: Urmas Luik

Toiduohutusest on kujunenud teema number üks. Kui suvine maasikapettus tõi esile turukaubanduse miinused, siis listeeriabakteriga seonduv on seadnud nii tootjad kui ametnikud valusate, aga möödapääsmatute valikute ette. Kuni selleni, et meie üks pikimate traditsioonidega kalatööstus pidi uksed sulgema ja andma inimestele kätte koondamisteate.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Tõsi, viimane asjade areng laseb loota, et tootmisega on võimalik taas jätkata. Aga seda alles siis, kui täidetud on kõik nõuded ja toodang tarbijale ohutu.

Mereäärse rahvana on kalapüügil ja söömisel olnud alati oluline koht nii toidulaual kui ettevõtluses ning kala tuntakse kui kasulikku ja väärtuslikku toitu. Selge on seegi, et kala tarbimise numbritele on listeeriaskandaal pannud pitseri.

Tagasi üles