Kalev Vilgats: Prillikividestki puhtaim

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Harju maakohus mõistis teisipäeval Keskerakonna eksjuhi Edgar Savisaare korruptsioonikaasuse osalistest süüdi vaid Keskerakonna veterani Kalev Kallo.
Harju maakohus mõistis teisipäeval Keskerakonna eksjuhi Edgar Savisaare korruptsioonikaasuse osalistest süüdi vaid Keskerakonna veterani Kalev Kallo. Foto: Eero Vabamägi

Eile ütles mulle mitu inimest, et nemad isiklikult ei kahtle suuremahulises korruptsioonis Edgar Savisaare aegses Tallinna linnavalitsuses. Sama palju inimesi tundis heameelt, et prokuratuuri punutud võrk osutus nii suuresilmaliseks või pudedaks, et Harju maakohus langetas sellise otsuse. Võta nüüd kinni või saa siin aru.

Mõistagi läheb prokuratuur kohtusse, et süüdistuse saanu lõpuks süüdi mõistetaks. Ent kohus võib otsustada vastupidi. Mina nagu enamik lehelugejaidki pole vähimalgi määral ekspert, ütlemaks, kas ja mida tegi prokuratuur valesti. Loodetavasti ei hakka juhtiv riigiprokurör Taavi Pern salatsema, kui loeb läbi kohtuotsuse tervikteksti, ja jagab avalikkusega seda, milles prokuratuur targemaks sai.

Eesti uus peaprokurör Andres Parmas ei alusta just healt positsioonilt ja on põhjust mõelda, kuidas Savisaare juhtumiga edasi minna.

Kalev Vilgats, ajakirjanik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles