Pärnus möödus aastavahetus rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuse ilutulestikku Pärnu Kesklinna silla juures olid tulnud jälgima sajad pärnakad. Ilmaolud kinkisid võimaluse nautida kogu ilu täie raha eest. Uhket tulevärki paisati taevasse kogu Pärnus, eriti just mere ja jõe ääres.
Aastavahetuse ilutulestikku Pärnu Kesklinna silla juures olid tulnud jälgima sajad pärnakad. Ilmaolud kinkisid võimaluse nautida kogu ilu täie raha eest. Uhket tulevärki paisati taevasse kogu Pärnus, eriti just mere ja jõe ääres. Foto: Marika Talpas-Taltsepp

Nagu mujal Eesti linnades võeti Pärnus aasta vastu suure tulevärgiga ja tulistati taevasse tuhandeid lõhkelaenguid. Politsei ja päästeteenistus võisid pidutsejate üle vaid rõõmustada, kuna nende abi probleemide lahendamisel vaja ei läinud ja suuremaid vahejuhtumeid Pärnus ega Pärnumaal tervikuna ette ei tulnud.

Traditsiooniliselt kogunesid sajad pärnakad aastavahetuse ilutulestikku jälgima Kesklinna silla juurde. Ilutuld võis aga silmata kõikjal linnas Vana-Pärnust Raekülani, eriti just jõe ja mere ääres.

Pärnu linna tulevärki on aastaid rahastanud kohalikud ettevõtjad. Tänavu lasi raketid õhku Ruf Eesti AS ja see läks maksma 3000 eurot. Umbes kaheksa minutit kestnud vaatemäng oli uhke ja tänu soodsatele ilmaoludele hästi jälgitav.

Uhkust võis tänavu tunda linna koristajate üle, kes aasta esimesel päeval Endla teatri esiselt platsilt ja jõe äärest sinna jäetud vahuveinipudelid ja püroriistade tühjad kestad kiiresti kokku korjasid.

Esimene päev kinkis ilusa ilma

Aasta esimene päev kinkis imelise ilma, mida linnarahvas kasutas mere ääres jalutamiseks, Raeküla metsas sportimiseks või muul moel päikeselise päeva nautimiseks.

Pärnu politseijaoskonna juhi Mehis Metsa sõnade järgi möödusid eelmise aasta viimane ja alanud aasta esimene päev Pärnu linnas ja maakonnas rahulikult. „Eri sündmuste valguses oli natuke rahulikumgi kui tavaline nädalavahetus,“ märkis ta.

Kahe päeva jooksul registreeriti kolm peretüli ja tabati viis joobes sõidukijuhti. Kainestusmajas veetis uusaastaöö 12 inimest ja öö vastu 2. jaanuari kuus inimest.

„Oli üks õnnetu juhtum, kus Pärnus Tammsaare puiesteel kukkus purjus 24aastane mees teise korruse rõdult alla,“ rääkis Mets. Kiirabi viis mehe Pärnu haiglasse.

Päästjad ei saanud aasta esimesel kahel päeval aga ühtegi tulekahjudega seotud väljakutset.

„Kaks väljakutset siiski oli, aga need olid tehnilist laadi ega olnud põlengutega seotud,“ sõnas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Aastavahetus täitis hotellid

Pärnu hotellidesse tõi aastavahetus rahvarohkuse. Valdava osa külalistest moodustasid eestimaalased, aga Pärnusse sõideti mujaltki, eelkõige Lätist ja Venemaa Föderatsioonist.

Strandi spaa- ja konverentsihotelli tegevdirektor Aime Vilgas tõdes, et hotellikohti müüdi täpselt nii palju, et külalised said ennast majas veel mõnusalt tunda.

„Pidu oli kena!” kõlas müügijuhi hinnang kõigele majas toimunule, millega Strandi pilgeni täitnud rahvahulk saatis ära vana aasta ja võttis vastu uue.

Tervise sanatooriumi administraator märkis, et ehkki aastavahetuse aegu oli Seedri tänava äärse maja täitumus 92 protsenti, ei andnud nii hea tulemus neile põhjust pasunaid puhuda. Vastav näitaja on Tervises olnud 100gi, aga seda eelkõige sooduspakkumiste aegu, sattugu see pakkumine või oktoobrisse.

Estonia Medical SPA hotelli müügijuht Angelika Raid märkis seoses aastalõpu külalistetulvaga, et kui jõulude ajal moodustasid hotelli klientidest 100 protsenti soomlased, siis aastavahetus muutis seda statistikat kardinaalselt: põhjanaabrid sõitsid tagasi koju, asemele aga tulid inimesed Eestist ja Venemaa Föderatsioonist.

„Aastavahetusel oli meil 80 protsenti eestlasi ja 20 protsenti idanaabreid,” tõdes Raid.

Samuti oli Estonias aastavahetusel üksjagu lätlasi.

Et Estonia on tervistav asutus, oli Raidil heameel tõdeda, et nende spaa külalised ei kandnud hoolt üksi hinge ja kõhu, vaid kehagi eest. „Oli selline kompleksne lähenemine: meeldivalt aasta ära saata ja uus vastu võtta, kuid ka tervise eest hoolitseda, mida Estonia suunitlus eelkõige eeldab,” nentis müügijuht.

Ainsana ei täitnud aastavahetuse pidukära Viikingi spaahotelli, mis oli sootuks suletud: maja on 15. jaanuarini tavapärasel talvepuhkusel.

„Selle eest oli jõulude ajal meil täismaja,” märkis Viikingi müügijuht Kaire Pukk. „Aastavahetus eeldab tralli, meil selliseid ruume paraku pole.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles