Juhtkiri: Uus aasta nagu tavaliselt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Äsjane aastavahetus sattus paljude kurvastuseks nädalavahetusele. Justkui polnudki midagi erilist, laupäev ja pühapäev nagu ikka, kuid seekord aastaarvu muutumisega. Erinevalt eelmisest aastavahetusest suutsid seekord inimesed ja aastavahetusel avatud lõbustuskohad võistelda linnavalitsuse ja ettevõtete korraldatud ilutulestikuga. Mitte et sponsijate tulevärk oleks kehv olnud, aga teisedki olid taevaaluse valgustamisse korralikult panustanud. Lootkem siis, et alanud aastal haaravad ettevõtlikud inimesed sageli initsiatiivi, ootamata ärgitust kelleltki teiselt.

Nagu aasta eestki, jätkame hinnatõusulainel. Aktsiaseltsid Eesti Energia, Eesti Gaas ja Tallinna Küte on esimesed kallima teenuse kuulutajad. Üle kolme aasta tõusis töötasu alammäär ja koguni 290 euroni. Aasta kohta teeb see kaks kaheeurost münti. Tunnis võib kõige vähem maksta 1.80 eurot. Nii suurt raha annab ikka investeerida! Ilmselt jätkub tänavugi eestlaste ränne sinna, kus parem. Kaladki eelistavad sügavamat vett.

Kaia Kanepi alustas Austraalias võiduga ja rahvaloenduse kahe esimese päevaga pani ennast kirja üle 58 000 inimese. Eesti elanikud peavad oma arvukuse üle rehnutti.

Analüütikud on seda meelt, et Eesti eksport hakkab tõrkuma, mistõttu sisekaubanduse nõudluse prognooski on pessimistlik. Võib alaneda inflatsioon ja maha käia hinnatõusu hoog.

Läinud aastal suurenesid kohalike omavalitsuste laekumised üksikisiku tulumaksust. Pärnu puhul 1,1 protsenti ehk 16,5 miljoni euroni. Arvestatava suurusega omavalitsuste puhul oli see näitaja üks väiksemaid.

Aasta eest rahakotti tulnud eurod ei pruugi kuhugi kaduda, aga euroala geograafiline kaart võib muutuda küll. Aastas on küllaga lootust ja vanale käegalöömist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles