Lõppes tänavu esimene tüdrukute jalgpallifestival

Meelis Kalme
Copy
Sel nädalal toimus Pärnu Ülejõe põhikoolis aasta esimene tüdrukute jalgpallifestival.
Sel nädalal toimus Pärnu Ülejõe põhikoolis aasta esimene tüdrukute jalgpallifestival. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Sel nädalal toimus Pärnu Ülejõe põhikoolis alanud aasta esimene Rimi jalgpallifestival, millest võttis osa 151 algklassitüdrukut.

Koostöös Eesti jalgpalli liiduga korraldasid lastele vahva, jalgpalli tulvil päeva Pärnu JK Vapruse noortetreenerid Kristina Bannikova, Anastasija-Grazyna Shcherbachenia, Maarja Virula ja Marie Saar. Lastega tegi harjutusi kaasa jalgpalli liidu maskott Siil.

“Tegime tüdrukutega koos lõbusaid harjutusi, siis näitas treener Nastja ette trikke, mida iga tüdruk sai proovida, ning muidugi mängisime jalgpalli,” rääkis Vapruse naiskonna mängija ja treener Kristina Bannikova. “Minu arvates oli kõigil tüdrukutel tore. Osavõtt oli aktiivne ja näiteks üks tüdrukuist, kes oli kehalisest kasvatusest vabastatud, tahtis kaasa teha, sest teistel oli nii põnev. Tundus, et tüdrukud lahkusid naerul sui ja treeneritena oli see meilegi väga positiivne kogemus.”

Tüdrukute jalgpallifestivalid toimuvad juba üheksandat aastat. 2018. aastal tegi üritus läbi muutuse. Nüüd korraldatakse festivali nädala sees, tuues kokku koolid ja klubid kõikjalt Eestist.

“Meie esmane eesmärk on kindlasti see, et tüdrukud saaksid jalgpalli proovida ja näha, et see on lahe ja lõbus spordiala. Omalt poolt julgustame neid, kellele see hakkab rohkem huvi pakkuma, trenni tulema,” selgitas Bannikova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles