Pärnu korvpallimeeskond mängis kodusaalis vägevalt ja alistas Rapla kindlalt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu on Rapla tänavu alistanud koguni viiel korral.
Pärnu on Rapla tänavu alistanud koguni viiel korral. Foto: Lilli Tölp

Eesti-Läti ühisliigas teenis viienda mängu jooksul neljanda võidu Pärnu Sadam, kes alistas kodusaalis vana konkurendi Rapla Avis Utilitase 87:64.

Ehkki Rapla läks 2:0 ette, järgnes sellele midagi, mida korvpallis just tihti ei näe: Pärnu spurtis 18:0 ja raplakad olid üheksa minutit kuival. Avaveerandi lõpus oli rohkearvulise kodupubliku tuju hea, sest tabloolt vaatas vastu 20:4. Teisel veerandajal suutis Pärnu edu hoida ja poolajapausile suunduti pärnakate 43:27 eduseisus. Lauris Blausi arvel oli juba 15 silma.

Pärnu vägev hoog jätkus teiselgi poolajal: kui mängitud oli viis minutit, viis Marko Stojadinovici kolmene Sadama juba 32 punktiga ette (63:31). Enne otsustavat veerandit oli Pärnu eduseisust järel 26 (70:44).

Viimasel veerandajal paisus vahe taas 30 punktini. Kuna avalahingu võitis Rapla kodusaalis 18 silmaga, tuli jälgida sedagi, et kahe mängu kokkuvõttes plussi jäädaks, sest on võimalus, et põhiturniir lõpetatakse võitude-kaotuste arvestuses ühel pulgal. Sellega saadi hakkama ja konkurent alistati 22 punktiga.

Matši lõpus sai harva nähtava saavutusega hakkama Pärnu keskmängija Karl-Martin Kask, kui langes pingile viiega veaga, olles mänginud vaid kolm minutit ja 46 sekundit.

Pärnu resultatiivseimateks osutusid taas lätlased Blaus ja Linards Jaunzems: esimene viskas 21 ja teine 20 punkti. Jaunzsems sai kirja kaksikduubligi, kui lisas kümme lauapalli. Jeremiah Paige panustas 15 punktiga. Rapla resultatiivseim oli 17ga Devaugntah Williams.

Pärnu jätkab tabelis kaheksandal kohal, ent näiteks viienda tiimi, Rakverega ollakse võitude arvestuses ühel pulgal. Küll on Sadamal võrreldes konkurentidega kaks-kolm mängu rohkem mängitud.

Ühisliiga turniiritabel.
Ühisliiga turniiritabel. Foto: Kuvatõmmis

Pärnul jääb põhiturniiri lõpuni kolm mängu: Liepaja, Valga ja Läti ülikooliga. Järgmine mäng toimub 4. märtsil kodusaalis Liepajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles