Juhtkiri: Inimene olgu inimesele Hunt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Vanarahvas teadis, et inimene on inimesele hunt. Kui me selle ütluse mõtet positiivsemaks vääname ja võsavillemi nime suure tähega kirjutame, jõuame järelduseni, et elu oleks tublisti kenam, kui inimene inimesele Hunt, Peter Hunt oleks.

Hundi omanduses ja juhitav tekstiiilitööstus Wendre algatas nimelt ühe suure heateo, mis õigupoolest koosneb tuhandetest väikestest, otsustades kinkida kõigile kolme aasta jooksul Eestis sündivatele lastele uue padja ja teki. Teguviisi võib õigustatult nimetada riigi ajaloo suurimaks eraannetuseks.

Wendre saab eesotsas Hundiga hakkama pretsedenditu ja eeskujuliku teoga, mille maht eurodes küünib arvestuslikult poole miljonini, mis teeb üle seitsme miljoni krooni. Aukartust äratav rahasumma.

Kuid eurode kokkulöömisest märksa olulisem on sõnum, mida Wendre sponsorlus kannab. Lapsed on need, kellesse peame investeerima.

Päevapoliitilised kemplused, ärategemised ja -panemised ei evi vähimatki tähtsust selle kõrval, millised inimesed ja kodanikud kasvavad praegustest vastsündinutest ning missuguse riigi nad päranduseks saavad.

Wendre ei anna eeskuju ainult ettevõtetele, vaid kogu riigile ja selle kodanikele, suunates tähelepanu lihtsale, paraku sageli ununevale põhimõttele, et kui sul läheb hästi, on kena oma kordaminekut teistega jagada.

“Lapse sünd on suursündmus igas peres ja sünnitusmajades on palju kingitusi, aga selline tähelepanu ühelt ettevõttelt on ilus liigutus ja tunnustamist väärt,” ütles Hiiumaa haigla ämmaemand Riina Tamm ja Pärnu Postimees on temaga igati päri.

Väga kena liigutus, härra Hunt, aitäh!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles