Bussitablool läksid õ ja ö vahetusse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Bussiesitablool on samuti õ asemel ö, nii et: Töitoja - Kilingi-Nömme - Tölla.
Bussiesitablool on samuti õ asemel ö, nii et: Töitoja - Kilingi-Nömme - Tölla. Foto: Urmas Luik

Bussiga maale sõitmine ei erine ühistranspordi ­kasutamisest linnas, reisijaid hoiab ärkvel peatuste teadustamine ja neil, keda aknatagune ei huvita, jääb pilk salongis pidama elektroonsel tablool. Miskipärast on näiteks Pärnumaa lõunaotsa teenindavates M.K. Reiside bussides eesti tähestiku õ vahetunud ö-ga, nii saabki väljuda Köveri teel, Töitojal, Kilingi-Nömmes, Töllal. Just nagu polekski meil olnud Otto Wilhelm Masingut, kes ainulaadse õ-tähe tõi eesti kirjakeelde juba 201 aastat tagasi.

“Kui tõsiste asjade üle võiks nalja teha, pakuksin välja alternatiivse teooria, nimelt räägiti hiljuti tele­uudistes juhtumist, kus Saaremaal võeti maha õ ja ö leviku- ala ­piiritähis. Ja võib arvata, et seetõttu pääseski ö-täht mandriinimesi nakatama,” möönis Pärnumaa ühis­transpordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk, kes roheliste rattamatkajana nende tähiste avamisel osales.

PÜTKi kui reiside tellija ja korraldaja vaatevinklist on mõnikord detaile raske märgata, kõnealusel juhul seda vähem, et tabloo jääb bussijuhi selja taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles