Kangert ja Taaramäe jäid kodusel rattarallil pjedestaalilt välja

Märt Pilme
, reporter
Copy
Tanel Kangert gruppi vedamas.
Tanel Kangert gruppi vedamas. Foto: Adam Illingworth/Sangaste Valgete Teede Rattaralli Facebook

Täna sõidetud Sangaste Valgete Teede rattaralli võitis Alo Jakin (Peloton). Pärnumaa meestest oli Tanel Kangert viies ja Rein Taaramäe kuues.

Seitsmendat korda toimunud Sangaste mõõduvõtt liigitub küll maanteesõidu alla, aga rada vürtsitavad asfaldilõikude vahele pikitud kruusased lõigud. Lubatud oli kasutada vaid maantee- või cyclo-cross’i jalgrattaid.

29kraadises leitsakus sõideti kolmel distantsil: 79,5-, 65- ja 23,4kilomeetrisel.

Eliitklassile mõeldud põhisõidust (79,5 km) võtsid osa pea kõik Eesti profiratturid: Tanel Kangert (Team EF Education First), Rein Taaramäe (Direct Energie), Mihkel Räim (Israel Start-Up Nation), Aksel Nõmmela (Wallonie-Bruxelles) ja Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation). Puudus vaid eelmise aasta võitja Martin Laas (BORA-hansgrohe).

Põhisõidus finišeerus esimesena Jakin, kelle võiduaeg oli 1:45,17 ja keskmine kiirus 45,3 kilomeetrit tunnis. Teise koha sai Karl Patrick Lauk ja kolmanda Nõmmela. Kangert lõpetas viiendana, kaotades võitjale nelja sekundiga. Viiendana lõpujoone ületanud Taaramäe jäi liidrist maha 54 sekundiga. Põhisõidus sai tulemuse kirja 52 sportlast.

„Tänane sõit oli väga raske, eelkõige kuuma ilma tõttu. Samuti oli rajal väga kõva koosseis,“ rääkis võidumees Jakin. „Sõidu lõpp oli lihtsalt sõda ehk kes keda ja toimus üksteise alla literdamine. Kangert võttis julguse kokku ja läks esimesena kurvi, aga ta ilmselgelt ei tajunud selle ohtlikkust ja võttis väga suure riski. Minul tuli kurvi nähes kohe Kangerti Itaalia kukkumine meelde. Täna oli hea päev, ilmselt vedas mul ka seepärast, et ma ei võtnud suurt riski ja sõitsin kogemuse pealt.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles