Surju vallamaja kaunistab laste vilditud vaip

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju vallasekretär Mare Kütt ütleb, et Surju põhikooli laste valmistatud vaip toob selle imetlejate suule kiidusõnad.
Surju vallasekretär Mare Kütt ütleb, et Surju põhikooli laste valmistatud vaip toob selle imetlejate suule kiidusõnad. Foto: Urmas Luik

Surju vallamaja koridori kaunistab rõõmus villavaip, mille kohaliku põhikooli õpilased käsitööõpetaja Marge Leppiku juhendamisel koduvallale 20. aastapäevaks valmistasid.

Viltimistehnikas vaiba mõõdud on 1.19 x 1.20 meetrit ja sellel on kujutatud valla- ja koolimaja, järve, karjafarmi, lilli, lapsi ja üle kõige säravat päikest.

“Lapsed joonistasid teemal “Minu vald” kavandid ja esialgu arvasime, et valime nende hulgast parima, mille järgi hakkame vaipa viltima, aga lõpuks tegime töö kuue lapse joonistuste järgi,” selgitas õpetaja Leppik.

Viienda ja kuuenda klassi õpilaste ühiskavandi järgi hakkasid usinasti kingitust valmistama ligemale 15 väikest meistrit, noorimad neljanda klassi tüdrukud. Läks kolm tõsist tööpäeva iga vaba minutit kasutades ja peenemaidki elemente ülima täpsusega viimistledes.

“Vaibal näeb laste arvates olulisemaid, tähtsamaid paiku, nagu koolimaja, vallamaja, põllumajandusühistu, järv, aga ka meie rahvatantsijad,” mainis õpetaja valminud ühistöö kohta.

Surju vallasekretär Mare Kütt ütles, et koolilaste meistritöö tekitab kõigis, kes seda näevad, sooja ja rõõmsa tunde. “Kiidavad, sest see on omapärane ja laste tehtud, sellist pole enne nähtud,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles