Vambola Paavo: Mõistus peab võitma! (1)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo arvates on kiirraudtee osa avatud maailmast.
Vambola Paavo arvates on kiirraudtee osa avatud maailmast. Foto: Kristjan Teedema

Eestis on kujunenud tavaks olla pidevalt millegi vastu ja häälekalt protestida. Nii on paljuräägitud Rail Balticuga, eriti selle Pärnumaal kulgeva lõiguga.

Kui valitsuse üks parteisid ilmutab selgelt vastuseisu, on asjad enam kui kummalised. Peaminister Jüri Ratas ja otseselt transpordi eest vastutav minister Taavi Aas vaatavad rahulikult pealt. Ehk on natuke julgem Pärnumaal arvestatava häälesaagi kogunud, riigikokku valitud ja hiljem Euroopasse suundunud Kadri Simson. Kavalust ja tarkust peaks Kadril jaguma, et valitsusele ja tõrksameelsetele mõistus pähe panna.

Rail Balticu projekti vastuseisjate argumendid ei mõju veenvalt. Kiirraudtee ei poolita Eestit, vaadake kaarti. Teekoridor kulgeb üle Rapla-Pärnu ning edasi piki rannikut. See ei ole ju Kesk-Eesti! Kritiseerijaid näib ühendavat pime viha uue vastu. Sõidame ikka nagu 20. sajandi esi­meses pooles, kus terasteedel oli rongide kiirus 60–70 kilomeetrit tunnis. Samal ajal kui Euroopas tuhisevad voolujoonelised ülikiired rongid 300–350 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles