Sillaalune võidakse autosõiduks avada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus on valmis kaaluma Kesklinna silla Tallinna maantee poolse otsa aluse autoliikluseks avamist.
Pärnu linnavalitsus on valmis kaaluma Kesklinna silla Tallinna maantee poolse otsa aluse autoliikluseks avamist. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus on loobumas seisukohast, et Kesklinna silla Tallinna maantee poolse otsa alune on autoliikluseks kitsas, ja on valmis kaaluma selle autosõiduks avamist.


Silla all tohiksid sõita ainult sõiduautod. Kas neil lubatakse liikuda korraga mõlemas suunas või tuleb kasutada sõidusuuna eesõigust reguleerivaid liiklusmärke, sõltub sellest, kui kaugele soojatorustikust teed ehitada lubatakse. Liikumiskiiruse vähendamiseks võidakse kasutada “lamavaid politseinikke”.



Silla kõrgus tee all on 2,5 meetrit maapinnast, soojatoru teeb sillaaluse veel madalamaks. Kui veetase tõuseb rohkem kui meeter üle Kroonlinna nulli, on üle ujutatud jalakäijatele jäetav jõepoolne vahe, kui poolteist meetrit, hakkab autotee uppuma. Jalakäijatele jäetakse ka autotee ja soojatoru vaheline ala, mis veetõusu ajal on kauem kasutatav.



Peale sõidutee äramahutamise võimaluste sõltub sillaaluse liikluseks avamine kaldakindlustuse tugevusest. Praegune kaldakindlustus on tehtud ilma projektita jõepõhja rammitud puitvaiadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles