Politsei pidas jäätmejaama põlengutes kahtlustatavana kinni 35aastase mehe

Pärnu Postimees
Copy
Põlengu tagajärjel said kannatada masinad.
Põlengu tagajärjel said kannatada masinad. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politseinikud pidasid eile kinni ja kohus võttis täna vahi alla 35aastase mehe, keda kahtlustatakse möödunud nädalal Pärnumaal prügiautode ja angaari süütamises.

20. septembri varahommikul sai häirekeskus teate, et Seljametsa küla jäätmekäitlusjaamas põleb kaks prügiveoautot. Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnul viitas sündmuskohalt kogutud info süütamisele ja põlengu asjaolude selgitamiseks alustati kriminaaluurimist.  

Kütt rääkis, et süütamises kahtlustatavana pidasid politseinikud samal hommikul kinni 35aastase mehe. “Oleme väga tänulikud tähelepanelikele kohalikele elanikele, kes põlengukoha lähedal teo võimalikku toimepanijat märkasid ja takistasid tema lahkumist politseipatrulli saabumiseni,” märkis Kütt.

Oleme väga tänulikud tähelepanelikele kohalikele elanikele, kes põlengukoha lähedal teo võimalikku toimepanijat märkasid ja takistasid tema lahkumist politseipatrulli saabumiseni.

Üllar Kütt

Küti sõnul kahtlustatakse meest ka mõni päev varem, 16. septembril Seljametsa külas jäätmejaama angaari süütamises. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist. Põlengutega tekitatud kahjusid selgitatakse.

Prokuratuuri hinnangul on seni kogutud tõenditega kuriteokahtlus põhjendatud ja kuritegude ärahoidmiseks oli vaja kahtlustatav vahistada. “Kahtluse järgi on mees väga lühikese aja jooksul põhjustanud kaks tulekahju. Tegu on varem kriminaalkorras karistatud mehega, kes kahtlustuse järgi on jätkanud kuritegudega katseajal. Seega on oht, et vabaduses võib ta kuritegude toimepanekut jätkata,” selgitas prokurör Teeli Mägi. “Selle välistamiseks taotles prokuratuur kohtus tema vahistamist eeluurimise ajaks. Kohus nõustus taotlusega ja vahistas kahtlustatava kaheks kuuks.”

Kahtluse järgi on mees väga lühikese aja jooksul põhjustanud kaks tulekahju.

Teeli Mägi

20. septembril kell 5.41 teatati häirekeskusele, et Seljametsa küla jäätmekäitlusjaamas põleb kaks prügiveoautot. Jäätmejaama töötajad suutsid enne päästjate saabumist suuremad leegid kustutada, päästjad kustutasid tulekahju lõplikult ning kontrollisid üle kõik autod ja territooriumi. 16. septembril kell 4.30 ajal teatati häirekeskusele tulekahjust Seljametsa külas, kus lahtise leegiga põles jäätmejaama angaar. Peale selle olid süttinud selle ümbruses ladustatud kokkupressitud jäätmed. Tulekahju kustutamine võttis ligemale 12 tundi.

16. septembril kell 4.24 teatati häirekeskusele, et Seljametsa külas põleb jäätmekäitluskeskuse angaar.
16. septembril kell 4.24 teatati häirekeskusele, et Seljametsa külas põleb jäätmekäitluskeskuse angaar. Foto: Päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles