Kolmest kolm: Sadama korvpallimeeskond alistas Rapla ja jätkab täiseduga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadam on Eesti-Läti ühisliigas võitnud kõik kolm mängu. 
Pärnu Sadam on Eesti-Läti ühisliigas võitnud kõik kolm mängu. Foto: Raul Mee

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas Eesti-Läti ühisliigas võõral väljakul Rapla 86:79.

Pärnu alustas Sadolini spordihoones tavapärases algkoosseisus: Edon Maxhuni, Robert Valge, Hugo Toom, Mihkel Kirves ja Linards Jaunzems ja võitis avaveerandi 24:17.

Teisel perioodil panid pärnakad juurde ja veerandi keskpaigaks kärises vahe 20 punktini: seitsme minutiga spurtis Pärnu 19:5. 

Kui poolaja lõpuni jäi neli sekundit, võttis Heiko Rannula esimest korda aja maha, sest varem polnud põhjust, ja joonistas meestele kombinatsiooni, kuidas lühikese ajaga üle platsi jõuda. Selle plaani viisid hoolealused suurepäraselt ellu ja Toom skooris uhkes üksinduses korvi alt. Rannula, abitreener Gert Kullamäe ja tiimi juht Johan Kärp lõid rahulolevalt käsi kokku ja Pärnu poolehoidjate – neid oli Raplas üllatavalt palju – trumm mürtsus. Pärnu domineeris mängu ja võitis poolaja 48:30.

Teise poolaja alguses sopsas kahel korral kolmese Maxhuni, korra Valge. Edu püsis üle 20 silma ja näis, et pärnakad on pidurdamatud ja Raplast neile vastast ei leidu. 

Paraku läks veel mänguks: kodumeeskond hakkas viskeid tabama ja kolm minutit enne matši lõppu oli Pärnu eduseis vaid üheksa silma. 45 sekundit enne lõppu tuli Rapla veel viie punkti kaugusele. Siiski suutsid pärnakad edu hoida ja Tartu ja TalTechi kõrvale Rapla skalbi võtta. 

Pärnu resultatiivseim oli Maxhuni, kes kogus 24 punkti ja seitse söötu. Valge lisas 18, Märt Rosenthal 12 ja Jaunzems 11 silma. Rapla suurim skoorija oli 24 punktiga Al-Wajid Aminu.

Järgmine mäng tuleb pärnakatel nädala pärast, kui kodusaalis võõrustatakse Rakvere Tarvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles