Nakatumise jõuline kasv pidurdus vähemalt päevaks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Viimasel ööpäeval lisandus Pärnumaale kaks koroonaviirusega nakatunut.
Viimasel ööpäeval lisandus Pärnumaale kaks koroonaviirusega nakatunut. Foto: Madis Veltman

Kui möödunud nädala teises pooles näitas koroonaviirusesse nakatunute arv Pärnumaal jõudsat kasvu, siis viimasel ööpäeval osutus 139st siin mail tehtud testist positiivseks kaks.

Terviseameti teatel sai üks nakatunu viiruse õppeasutusest, teine juhtum on täpsustamisel.

Rekordarv nakatunuid lisandus Pärnumaa maakonda eile, kui 131 koroonaproovist andis positiivse vastuse 17, ja nii reedel kui laupäeval tuvastati kodumaakonnas 11 nakatunut.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Pärnumaal 116, Eestis tervikuna aga 278.

Koroonaviiruse leviku tõttu läksid tänasest distantsõppele Lihula gümnaasium, Virtsu kool ja Uulu kool. Seevastu kontaktõppele naasevad Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi ja Pärnu Mai kooli 5.–9. klassi õpilased. Algklassid jäävad veel nädalaks koju. Täiendavad ohutusmeetmed on kasutusele võetud Uulu ja Lihula lasteaias.

Koroonagraafik 27.11.20
Koroonagraafik 27.11.20 Foto: Pärnu Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3735 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 232 ehk 6,2 protsenti testidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 138 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 36 ja Tartumaale 32 nakatunut.

Jõgeva- ja Lääne-Virumaale tuli juurde neli, Raplamaale kolm, Lääne-, Pärnu-, Põlva-, Viljandi- ja Võrumaale kaks nakatunut ning Järva-, Valga- ja Saaremaale igasse üks koroonaviiruse kandja. Kahel positiivse proovi andnul puudus registris märgitud elukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles