Kari Antero Tynkkynen: Aafrikas tulid lapsed mind näpuga katsuma

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Hea huumorimeele ja kujuka ­kõneviisiga õpetaja Tynkkynen näitab pastoraaditoas, kuidas ta olematute teedega Aafrikas autot juhtis.
Hea huumorimeele ja kujuka ­kõneviisiga õpetaja Tynkkynen näitab pastoraaditoas, kuidas ta olematute teedega Aafrikas autot juhtis. Foto: Urmas Luik

Mihkli pastoraadi ahjusoojas toas kirjutab koguduse õpetaja jõulukaartidele alla, silma jääb, et ta teeb seda vasaku käega. Ida-Soomes ooperiteatriga tuntuks saanud Savonlinnas sündinud vaimulik Kari Antero Tynkkynen teenib EELK Mihkli Miikaeli kogudust 1. juunist ja räägib pea­aegu puhtalt eesti keelt, sest on varemgi soomlastele Viros olnud tegev Lääne praostkonna pühakodades.

Enda kohta mainib jutukaaslane, et tal on kaks vanemat õde ja vend, nimetades ennast pere mustaks lambaks, sest on ain­sana kirikutegelane. Pagarist ema ollagi imestanud: kuidas on võimalik, et inimene saab palka vaid rääkimise eest?

Nelja-aastase lepinguga Eestisse vaimulikutööle tulnud õpetaja Tynkkynen elab koos lumivalge Mammaga. Teadmata tõugu kassiga, kelle omanik sund­vahetus pärast lapse lisandumist perre. Kari Antero ristis nelja­jalgse sõbra ümber, sest eelmine nimi Possu tähendab tema emakeeles väikest siga. Seevastu Mamma kõlab hästi ja sobib iseteadlikule emaskiisule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles