VALUS Pärnu Sadama korvpallimeeskond põles taas tähtsas mängus läbi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadam
Pärnu Sadam Foto: Raul Mee

Pärnu Sadama korvpallimeeskond läks senise hooaja tähtsaimas mängus ehk Eesti-Läti ühisliiga veerandfinaalis vastamisi BK Ogrega.

Teisalt oli tegemist ka klubi ajaloo kaalukaima matšiga, sest Pärnu polnud kunagi varem jõudnud rahvusvahelisel tasemel (Eesti-Läti ega Balti liiga) poolfinaali. Tõsi, suvepealinlastel oli kõva saavutusena ette näidata Eesti meistrivõistluste pronks.

Kihlveokontorid hindasid enne lahingut napiks favoriidiks lõunanaabreid: Läti põhiturniiri kolmanda tiimi võidukoefitsient oli 1,76, Eesti teise oma 1,94.

Pärnu loots Heiko Rannula saatis algkoosseisus platsile Edon Maxhuni, Märt Rosenthali, Mihkel Kirvese, Kristjan Kanguri ja Linards Jaunzemsi. 

Sadam alustas hästi ja Kanguri kahe korvi toel pääseti kiirelt 8:4 juhtima. Avaveerandi keskel läks käsi kuumaks Ogre ainsal leegionäril, jänkil Andre Terell Walkeril, kes sopsas kolm kaugviset. Veerandi lõpuks oli Walkeri arvel pool Ogre punktidest ja lätlased võitsid avaveerandi 20:19.

Teisel veerandajal võrdsete lahing jätkus ja kumbki tiim ei saanud suuremat edu kui paar punkti. Pikemaks pausiks säras tablool 33:33. Pärnakate mängupilt oli rabe ja vastastest tehti kolm korda rohkem pallikaotusi, õnneks valitseti lauavõistlust.

Riietusruumist tulles sattusid meie mehed raskustesse ja rünnakujoonis ei jooksnud kuidagi. Ehkki lätlasedki ei näidanud üleliia head mängu, hakkasid nad taas kaugviskeid tabama. Kui järjekordne kolmene sopsatud ja tabloo näitas lätlaste mängu suurimat edu (53:46), pidi Rannula juba aja maha võtma.

Meie mehed olid ilmselgelt närvilised: seda näitas ka vabavisete tabavus (7/17). Enne viimast veerandaega oli kaotusseis veninud kümneni (48:58). Kangesti tulid meelde selle hooaja varasemad tähtsad mängud – karikavõistlused –, kus samuti joosti lati alt läbi.

Viimane perioodki hakkas mustades toonides: Ogre spurtis 14:4 ja kaotusseis venis juba 19punktiseks (52:71). Näis, et mäng on tehtud.

Ent siis tärkas lootuskiir ja Pärnu spurtis kahe minutiga 9:0. Kaotusseis oli kahanenud kümneni ja mängida jäi kolm minutit – kõik oli võimalik! Paraku tiksus mänguaeg armutult ja Pärnu ei jõudnud enam järele. Lõppskoor: 68:77.

“Võtan selles mõttes kaotuse enda peale, et võib-olla keskendusime liiga palju taktikale ja vastase tundmaõppimisele. Rünnak oli väga kinni täna,” arutles Rannula mängujärgses intervjuus Delfile. “Tahmist oli palju, aga mõtestatust vähe. Teine kord järjest põleme tähtsas mängus läbi.”

Protokollist nähtub, et Pärnu jäi eelkõige alla viskeprotsendi poolest. Eriti valusalt maksid kätte vabavisked: neid tabati 11/24. Ehkki lauavõitlus võideti kindlalt, tehti rohkem pallikaotusi. Sadama vahetusmängijad viskasid 13 silma, vastaste omad 34.

Rannula kasutas seekord kaheksat mängijat. Maxhuni kogus parimana 17 punkti (visked 5/12). Jaunzems lisas 13, Rosenthal ja Valge üheksa ning Kangur ja Kirves kaheksa silma. Ogre poolelt kogus viis mees kahekohalise punktisumma, parim oli Walker, kelle arvele jäi 16 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles